Στον εισαγγελέα ο θρασύς εκβιαστής

Στον εισαγγελέα ο θρασύς εκβιαστής

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορούμενος για εκβιασμό υψηλόβαθμου στελέχους του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ένας 62χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο Ευστράτιος Μασλής και θύμα ο Γιώργος Ψαράς.

Η σύλληψη του 62χρονου έγινε εντός των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού στην Παιανία, όπου, σύμφωνα πάντα με όσα έγιναν γνωστά από την Ασφάλεια, προσήλθε για να εισπράξει σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα το ποσόν των 150.000 ευρώ, που απαιτούσε εκβιαστικά.

Προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα

Η υπόθεση του εκβιασμού, όπως περιγράφεται από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, άρχισε πριν από λίγο καιρό. O δράστης απαίτησε τα 150.000 ευρώ, απειλώντας ότι διαφορετικά θα παρέδιδε στις δικαστικές αρχές και θα δημοσιοποιούσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στοιχεία που αφορούσαν τη λειτουργία της εταιρείας INTEPAMEPIKAN στη Γερμανία, όπου και οι δύο εργάζονταν στο παρελθόν.

Το θύμα του εκβιασμού κατήγγειλε στην αστυνομία όσα συνέβησαν και, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς, προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα και ορίσθηκε η συνάντηση της Δευτέρας στην οποία προσήλθε ο θρασύτατος δράστης και συνελήφθη.

Η αποζημίωση

Εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο συλληφθείς ισχυρίσθηκε ότι το 1999 απολύθηκε από την εταιρεία INTEPAMEPIKAN (κατείχε τη θέση του συντονιστή στα γραφεία της εταιρείας στο Μόναχο) και δεν του καταβλήθηκε ποτέ η νόμιμη αποζημίωση. Ετσι, αποφάσισε να εκβιάσει τον Ψαρά, προκειμένου να λάβει τα 150.000 ευρώ, που, όπως είπε, ήταν το ποσόν που θα έπρεπε να είχε λάβει ως αποζημίωση κατά την απόλυσή του.

Χθες, ο 62χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή