Βρέθηκε ένα νταμάρι για τη λυματολάσπη Ψυττάλειας

Βρέθηκε ένα νταμάρι για τη λυματολάσπη Ψυττάλειας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο ή το αργότερο τρεις μήνες, η λυματολάσπη της Ψυττάλειας θα σταματήσει να μεταφέρεται στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θ. Ξανθόπουλος, στους εκπροσώπους της Διαδημοτικής Επιτροπής Κατοίκων.

Παρότι ο υφυπουργός δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων, ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα τηρήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει για διακοπή της μεταφοράς της λυματολάσπης στα Ανω Λιόσια, αν και εφόσον δημιουργούσε προβλήματα στην περιοχή, όπως και έγινε. O κ. Ξανθόπουλος τόνισε, ότι έχει ήδη βρεθεί ο χώρος για την εναπόθεση της λυματολάσπης, ο οποίος βρίσκεται πολύ μακριά από τη χωματερή (χωρίς να διευκρινίσει αν βρίσκεται εντός ή εκτός των ορίων της Αττικής) και πρόκειται για ένα παλαιό νταμάρι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κατοίκων που συνομίλησαν με τον υφυπουργό, η νέα αυτή έκταση, όπως ενημερώθηκαν, μπορεί να δεχθεί και απορρίμματα, αν προκύψει σχετική ανάγκη. Μια τέτοια προοπτική είναι πολύ πιθανή, μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να απορρίψει τη σύμβαση για την εκτέλεση των έργων κατασκευής προσωρινής χωματερής στην περιοχή της Φυλής, έως ότου κατασκευαστούν ο νέοι ΧΥΤΑ.

Πάντως για τα θέματα αυτά αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις στις αρχές Οκτωβρίου. Την ίδια περίοδο, 3 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι των δήμων της Δυτικής Αττικής, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία προς τη χωματερή, ενώ μεθαύριο Παρασκευή, ο Δήμος Πετρούπολης προγραμματίζει στις 11 π.μ. συγκέντρωση στο δημαρχείο και αποκλεισμό της λεωφόρου Θηβών, στο ύψος της Πετρούπολης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έντονη δυσοσμία. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη χωματερή μετέθεσαν για αύριο -και μετά τη σύγκλιση γενικής συνέλευσης- την οριστική τους απόφαση για το αν θα προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή