ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΠΥΓΜΑΧΟΥ

Αθώος ο αντίπαλος και ο διαιτητής του αγώνα

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών οι Αναστάσιος Μπεδρέσης και Διονύσιος Παναγάκης, οι οποίοι κατηγορούντο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τον θάνατο του πυγμάχου Θανάση Μηλιόρδου κατά τη διάρκεια αγώνα. Συγκεκριμένα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2000 οι Θανάσης Μηλιόρδος και Αναστάσιος Μερδέσης αγωνίζονταν μεταξύ τους στο γήπεδο «Τόφαλος» της Πάτρας με διαιτητή του αγώνα τον Διονύσιο Παναγάκη. Στο 56ο δευτερόλεπτο του 4ου γύρου ο Μηλιόρδος δέχτηκε από τον Μπερδέση τρία κτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ύστερα από λίγη ώρα να αφήσει την τελευταία του πνοή. O πυγμάχος Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα Δ. Παναγάκης κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρωτοδίκως τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Χθες το Εφετείο τούς έκρινε ομόφωνα αθώους, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο. Με την έκδοση της απόφασης οι γονείς του Μηλιόρδου αντέδρασαν έντονα και χρειάστηκε να φυγαδευτούν από τη δικαστική αίθουσα ο πυγμάχος και ο διαιτητής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Επεισόδια μελών ΔΑΠ – ΠΑΣΠ

Θλιβερά επεισόδια χθες το πρωί συνέβησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μεταξύ μελών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Τα επεισόδια είχαν αφορμή μια επουσιώδη αντιδικία μελών των δύο παρατάξεων και πήραν έκταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί. Οι δύο πλευρές, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ρίχνουν την ευθύνη η μία στην άλλη. Φοιτητές της ΔΑΠ έκαναν λόγο για «μπράβους από τη Ρωσία» που τους επιτέθηκαν, ενώ η ΠΑΣΠ για «πολυάριθμη ομάδα τραμπούκων, που επιτέθηκε με λύσσα και πρωτοφανές μίσος».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανακοινώθηκαν 1.374 ονόματα

Συνολικά 1.374 προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν τα ονόματα 453 εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας (κλάδος ΠΕ06) οι οποίοι διορίζονται σε θέσεις μονίμων από τους πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ 2005. Επίσης, ανακοινώθηκαν τα ονόματα 921 εκπαιδευτικών (596 κλάδου ΠΕ02-Φιλόλογοι, και 325 κλάδου ΠΕ04-Φυσικοί) που διορίζονται ως αναπληρωτές για την κάλυψη λειτουργικών κενών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου διορίζονται από σήμερα έως και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Τα ονόματα των διορισθέντων παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική έκδοση της «K» www.kathimerini.gr.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Οι επιτυχόντες

Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ηδη από χθες άρχισε η ανάρτηση στα Λύκεια των καταστάσεων με τους επιτυχόντες. Οι εισακτέοι πρέπει να εγγραφούν από 29 Σεπτεμβρίου έως και 10 Οκτωβρίου.

ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΣΤΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ

Ανησυχία κατοίκων

Την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποτρέψουν οικοδομικές

εργασίες στην περιοχή των Κουντουριώτικων εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες στα Κουντουριώτικα πρέπει να γίνει ανάπλαση.

Ωστόσο, διάφοροι ιδιώτες, μετά την ακύρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα με την έκδοση

οικοδομικών αδειών, υποστηρίζει ο σύλλογος και καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προωθήσει άμεσα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή