Καρδιά 19χρονης ζωή για 38χρονη

Καρδιά 19χρονης ζωή για 38χρονη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώρο ζωής έλαβε χθες μία 38χρονη γυναίκα από την Τρίπολη που υποβλήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο σε μεταμόσχευση καρδιάς. H 38χρονη, μητέρα ενός παιδιού 6 ετών, έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια τελικού σταδίου η οποία την υποχρέωνε να νοσηλεύεται συχνά στο Ωνάσειο. Το μόσχευμα προήλθε από μία 19χρονη που έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η επέμβαση μεταμόσχευσης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη 43η μεταμόσχευση που πραγματοποιείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από την έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων υπό τη διεύθυνση του κ. Πέτρου A. Αλιβιζάτου, ενώ έως σήμερα έχει τοποθετηθεί σε δέκα ασθενείς «τεχνητή καρδιά» (συσκευή υποστήριξης της αριστερής κοιλίας) που χρησιμοποιείται ως «γέφυρα ζωής» έως ότου βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα. H τελευταία τοποθέτηση τεχνητής καρδιάς πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη σε ένα ασθενή 43 ετών από την Κεφαλονιά ο οποίος έχει ιστορικό στεφανιαίας νόσου, είχε υποβληθεί σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης πριν από έξι χρόνια και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου. Από τους 10 ασθενείς με τεχνητή καρδιά τέσσερις έχουν επιτυχώς μεταμοσχευθεί και άλλοι τέσσερις περιμένουν μόσχευμα. Ενας ασθενής απεβίωσε περιμένοντας το κατάλληλο μόσχευμα και ένας ασθενής έχασε τη ζωή του από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά την εμφύτευση της συσκευής υποστήριξης της κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή