Χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται σε απόγνωση

Χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται σε απόγνωση

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φάντασμα της ανεργίας πλανάται πάνω από την Ελλάδα και στοιχειώνει κυρίως νέους ανθρώπους, κάτω των 30 ετών, αλλά και αυτούς που απέχουν μόλις λίγα χρόνια από τη σύνταξη.

Εταιρείες μέχρι πρότινος κερδοφόρες που έκλεισαν, εταιρείες που είχαν λάβει επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων δραχμών λίγα χρόνια πριν κλείσουν αφήνοντας πίσω τους αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ένδεια, οδηγώντας οικογένειες στη διάλυση, αλλά και ανθρώπους στην απόγνωση. «Τρία χρόνια όλο μου το κορμί πόναγε», λέει μια 45χρονη εργάτρια που έχασε τη δουλειά της. «Η γυναίκα μου κατέληξε να πάθει εγκεφαλικό. Περνάγαμε με 350 ευρώ το μήνα», λέει 57χρονος υδραυλικός. Οι μαρτυρίες τους αποκαλυπτικές, περιγράφουν τον φόβο και την έλλειψη πρόνοιας. Τα στοιχεία απλώς επιβεβαιώνουν ψυχρά του λόγου το αληθές. Την τελευταία δεκαετία, μόνο στους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος, το κλείσιμο των επιχειρήσεων άφησε άνεργους 44.000 εργαζομένους. Στους πρώτους εννέα μήνες του 2005 έκλεισαν 25 μεγάλες εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή