Πλαστογράφοι δανειολήπτες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανωμένη απάτη σε βάρος τραπεζικών υποκαταστημάτων, από την οποία κατάφεραν να αποκομίσουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ, είχαν στήσει τα μέλη σπείρας Κούρδων, η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κάνοντας χρήση πλαστών πιστοποιητικών που κατασκεύαζαν, τα μέλη της σπείρας πετύχαιναν την έκδοση τραπεζικών δανείων.

Για την κατασκευή των πλαστών πιστοποιητικών είχαν στήσει αυτοσχέδιο εργαστήριο σε διαμέρισμα που είχαν ενοικιάσει στην περιοχή του Νέου Κόσμου. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τον χώρο βρέθηκαν μπροστά σε σωρεία πλαστών εγγράφων. Οι δράστες αρχικά έπειθαν ομοεθνείς τους να παρουσιασθούν στις τράπεζες ως αιτούμενοι την έκδοση δανείου, έναντι ποσοστού από το τελικό ποσόν που θα εκταμιευόταν. Στη συνέχεια, έπαιρναν τα διαβατήρια και τις άδειες παραμονής τους και κατασκεύαζαν στο όνομά τους όλα τα συμπληρωματικά απαραίτητα πιστοποιητικά, όπως εκκαθαριστικά σημειώματα, δηλώσεις εισοδήματος, βεβαιώσεις αποδοχών, βεβαιώσεις εργοδοτών, συμφωνητικά μίσθωσης ακινήτων. Αυτά τα πιστοποιητικά κατέθεταν οι «αιτούμενοι» στις τράπεζες, πετυχαίνοντας την έκδοση δανείων.

Στο διαμέρισμα-εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφραγίδες δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων, που εκτιμάται ότι τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να κλέψουν, 24 διαβατήρια και 90 φωτοτυπίες διαβατηρίων, 12 άδειες παραμονής και μεγάλος αριθμός πλαστογραφημένων πιστοποιητικών.

Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη τους έπειτα από σχετικές πληροφορίες και τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν τη στιγμή που εκταμίευαν εγκριθέν δάνειο από τραπεζικό υποκατάστημα στο Μαρούσι. H έρευνα συνεχίζεται για να εντοπισθούν τρεις συνεργοί τους, αλλά και για να αποκαλυφθεί το τελικό ύψος της απάτης, καθώς τα 500.000 ευρώ αφορούν μόνον μία τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή