Συνάντηση Γιαννάκου με δασκάλους για τις ελλείψεις

Συνάντηση Γιαννάκου με δασκάλους για τις ελλείψεις

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα της έλλειψης εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνάντηση της υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ομοσπονδίας, έως την περασμένη Παρασκευή τα λειτουργικά κενά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας έφθαναν τις 2.384 θέσεις.

Στις ελλείψεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι περίπου 8.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, και οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμη.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπανδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσια, λύκεια, TEE) τα λειτουργικά κενά προσεγγίζουν τις 5.500 θέσεις, ενώ εκκρεμεί αίτημα της ΟΛΜΕ για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Οπως ανέφερε χθες στην  «K» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Δημήτρης Μπράτης, στη σημερινή συνάντηση θα τεθεί και το θέμα της υποχρεωτικής εφαρμογής της ευέλικτης ζώνης στα σχολεία, για την οποία οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν επιμορφωθεί, με αποτέλεσμα -παρότι το εγχείρημα είναι πολύ θετικό- στην πράξη να μην υπάρχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Από την άλλη, η ΔΟΕ θα ζητήσει την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ζητήματα ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά καθώς και θεσμικά (δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, επέκταση του ολοήμερου κ.ά.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή