Επανεξετάζονται τα επιδόματα αναπήρων

Επανεξετάζονται τα επιδόματα αναπήρων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των αναπήρων και στη χορήγηση των επιδομάτων ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω της «Κάρτας Λειτουργικότητας».

Το νέο σύστημα της κάρτας, που παρουσίασαν χθες ο υπουργός κ. Νικ. Κακλαμάνης, ο υφυπουργός κ. Γ. Κωνσταντακόπουλος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Ευστ. Τριανταφύλλου, θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους, και στόχο θα έχει -όπως ελέχθη- «τη βελτίωση της ζωής των αναπήρων».

Φιλοδοξία του υπουργείου είναι, μεταξύ άλλων, να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο όσον αφορά τον αριθμό των αναπήρων που λαμβάνουν επιδόματα στην Ελλάδα. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, το 10% του γενικού πληθυσμού έχει κάποια μορφή αναπηρίας, ενώ το 3 έως 5% δικαιούται να λαμβάνει επίδομα αναπηρίας. Στη χώρα μας, βάσει δειγματοληπτικών ελέγχων, εκτιμάται ότι το 30% των ατόμων που λαμβάνουν το αναπηρικό επίδομα, δηλαδή, τουλάχιστον 100.000 Ελληνες, δεν θα έπρεπε να το λαμβάνουν. Οι περισσότεροι καθ’ υπέρβασιν επιδοματούχοι εντοπίζονται στους νομούς Πειραιώς, Αιτωλοακαρνανίας και Δωδεκανήσων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή