Γιαννάκου καθησυχάζει ΔΟΕ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των επόμενων ημερών θα έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό διαβεβαίωσε η υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κατά τη χθεσινή τρίωρη συνάντησή τους. Οι συνδικαλιστές, πάντως, χαρακτήρισαν τη συνάντηση άκαρπη, και κάνουν λόγο για κινητοποιήσεις, με δεδομένο ότι δεν έλαβαν θετικές απαντήσεις στα οικονομικά τους αιτήματα όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.400 ευρώ και η χορήγηση του όλου επιδόματος των 176 ευρώ (έχουν δοθεί 73 ευρώ).

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «K» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Δημήτρης Μπράτης υπήρξε διαφωνία για τον αριθμό των ελλείψεων εκπαιδευτικών. Πάντως η κ. Γιαννάκου δεσμεύτηκε για την εξάλειψή τους άμεσα, μετά την ολοκλήρωση -έως το τέλος της εβδομάδας- της διαδικασίας των αποσπάσεων πλεοναζόντων νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών. Επίσης, συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής για την αλλαγή του συστήματος αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από το επόμενο έτος. Παράλληλα, την άλλη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στις ομοσπονδίες προς διάλογο το νομοσχέδιο για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Τέλος, ανοιχτό έμεινε το θέμα της εφαρμογής των προγραμμάτων της ευέλικτης ζώνης. Το υπουργείο ζήτησε να εφαρμοσθούν υποχρεωτικά σε όλα τα δημοτικά, ενώ η ΔΟΕ διαφωνεί. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα -αυριανή- συνάντηση υπ. Παιδείας-ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή