Νέες ουσίες κατά της Σκλήρυνσης

Νέες ουσίες κατά της Σκλήρυνσης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Λιγότερη ταλαιπωρία για τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σκλήρυνση κατά πλάκας φέρνουν τα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια. Οπως ανακοινώθηκε χθες στο 21ο συνέδριο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας (ECTRIMS) και η Αμερικανική Εταιρεία (ACTRIMS), τέσσερα νέα σκευάσματα πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε μορφή χαπιού που θα αντικαταστήσουν τα ενέσιμης μορφής θεραπευτικά σκευάσματα.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνεδρίου και οργανωτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας καθηγητής ΑΠΘ κ. I. Μυλωνάς, μελετώνται νέες ουσίες, οι οποίες βρίσκονται υπό δοκιμή και πολλές από αυτές θα χορηγούνται από το στόμα παραμερίζοντας την ενέσιμη χορήγηση που είναι μια ταλαιπωρία για τις χρόνιες θεραπείες. Οπως αναφέρθηκε, αν δεν παρουσιαστούν προβλήματα τα φάρμακα αυτά θα κυκλοφορήσουν την επόμενη τετραετία.

Το συνέδριο που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο πραγματοποιείται στα δύο συνεδριακά κέντρα της ΔΕΘ και στο περίπτερο 13 και κατά τη διάρκεια των εργασιών του θα παρουσιαστούν τα νεότερα ερευνητικά και θεραπευτικά δεδομένα από 130 ουσίες που δοκιμάζονται σήμερα στα εργαστήρια και ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου.

Ο αριθμός των συνέδρων ξεπερνάει τους 3.500 και είναι το μεγαλύτερο συνέδριο που διεξάγεται για τη ΣΚΠ κάθε τρία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή