Στ’ άλογα, στ’ άλογα για την Κορώνεια

Στ’ άλογα, στ’ άλογα για την Κορώνεια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Διαμαρτυρία με… καλπασμό διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή το επαρχείο Λαγκαδά σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης για τη λίμνη της Κορώνειας.

Πρόκειται για τον 2ο Πανελλήνιο Ιππικό Μαραθώνιο «Εγνατία», ο οποίος διεξάγεται περιμετρικά της λίμνης.

Οπως ανέφερε ο έπαρχος Λαγκαδά κ. Σάββας Αναστασιάδης, «ο μαραθώνιος, μήκους 30 χιλιομέτρων, γίνεται για να αποτελέσει οικολογική διαμαρτυρία στην καταστροφή της λίμνης. Θέλουμε, προσθέτει ο ίδιος, να είναι ένας αγώνας-μήνυμα για σταυροφορία διάσωσης. Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης έτσι ώστε να γίνει συνείδηση σε όλους ότι ο χώρος είναι υψίστης οικολογικής σημασίας.

Το Επαρχείο Λαγκαδά θεωρεί ότι αυτή η εκδήλωση αλλά και άλλες, που έχουν γίνει και θα γίνουν στο μέλλον, μπορούν να συμβάλουν στην πανελλήνια ανάδειξη του προβλήματος. O 2ος Ιππικός Μαραθώνιος θα ξεκινήσει από τον Αγιο Βασίλειο και ο τερματισμός θα γίνει στα Λουτρά Λαγκαδά.

Η ευαισθητοποίηση για την κατάσταση της λίμνης είναι το μέγα ζητούμενο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά περισσότερο για την πολιτεία, η οποία, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, έχει αναλάβει ελάχιστες δράσεις κι όλοι σχεδόν αφήνουν το μέλλον της στο Αναθεωρημένο Σχέδιο Αποκατάστασης που έχει καταρτίσει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Το Σχέδιο, που περιλαμβάνει σειρά έργων για τη σωτηρία της λίμνης, αναμένει την τελική έγκριση και το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Πέρυσι τέτοιες μέρες στη λίμνη εκτυλισσόταν η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή καθώς χιλιάδες πουλιά έπεφταν νεκρά λόγω των επιβλαβών συνθηκών που επικρατούσαν συνεπεία της χρόνιας ρύπανσης από αστικά και βιομηχανικά απόβλητα και της υπεράντλησης υδάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή