ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

Σχέδιο νόμου για αξιοποίηση περιουσίας υπ. Υγείας

Τις βασικές αρχές του σχεδίου νόμου, που αφορά στην αξιοποίηση της περιουσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσίασε χθες ο αρμόδιος υπουργός κ. Νικήτας Κακλαμάνης στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, ο πρωθυπουργός ενέκρινε τις βασικές αρχές του σχεδίου, το οποίο αναμένεται έως το τέλος του έτους να είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή, αφού πρώτα δοθεί στους εμπλεκόμενους φορείς για διαβούλευση. Από τα μέσα του 2004 το υπουργείο Υγείας είχε προβεί στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχει διαπιστωθεί ότι ενοικιάζονται ακίνητα προνοιακών ιδρυμάτων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στις λεγόμενες «ακριβές» περιοχές.

ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά… ευρώ

Αρνείται να συμφιλιωθεί με την ιδέα του «ξενόφερτου ευρώ», ίδρυσε σωματείο με την επωνυμία «Επιτροπή Επαναφοράς της Δραχμής» και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την κατάργησή του και την επαναφορά της δραχμής ως εθνικού νομίσματος. Πρόκειται για τον κ. Φ. Κανελλόπουλο, ο οποίος, αν και εκ των προτέρων γνωρίζει πως θα απορριφθεί η προσφυγή του «την κατέθεσε για την τιμή των όπλων», επικαλούμενος 62 λόγους, για τους οποίους πρέπει να επανέλθει η δραχμή. Κατ’ αρχάς υποστηρίζει ότι η καθιέρωση του ευρώ παραβιάζει «το συνταγματικά προστατευόμενο θεμέλιο του πολιτεύματος που είναι η λαϊκή κυριαρχία», καθώς δεν προηγήθηκε της σχετικής απόφασης δημοψήφισμα, όπως διενεργήθηκε σε άλλες χώρες (Δανία, Σουηδία κ.α.). Αναφέρει ακόμη ότι η ένταξη της χώρας μας στη «σκληρή ζώνη της ONE» έγινε με εντελώς πλασματικά κριτήρια, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση «τηρούσε και κρατούσε διπλά λογιστικά βιβλία».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Οι υδρολογικοί της πόροι

Η διαχείριση των υδρολογικών πόρων της λεκάνης της Μεσογείου ήταν το θέμα της πρώτης συνάντησης του προγράμματος Hydranet, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κομοτηνή. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Τυνησία και το Μαρόκο, ενώ επικεφαλής των ομάδων εργασίας είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης. Στόχος του προγράμματος, η συστηματική παρακολούθηση και ανάλυση της υδρολογικής ανακύκλωσης στη Μεσόγειο, αλλά και η μελέτη της υποβάθμισης που έχουν υποστεί οι υδάτινοι πόροι.

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος ΥΠΕΧΩΔΕ

Τη δεύτερη πρόσκληση ενδιαφέροντος, για έργα αποκατάστασης ανεξέλεγκτων χωματερών, υπέγραψε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Με ορατό το ενδεχόμενο της επιβολής δυσθεώρητων προστίμων στην Ελλάδα για το πρόβλημα, η Πολιτεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει επιπλέον 20 εκατ. ευρώ σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν όλες οι χωματερές έως το 2008, προσπάθεια που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος (ΕΠΠΕΡ). H προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους OTA, τις νομαρχίες και τις περιφέρειες λήγει στις 5 Δεκεμβρίου.

ΕΡΑΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Για σεισμόπληκτους του Πακιστάν

Εκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων, με σκοπό να αποσταλούν στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού στο Πακιστάν, απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, καταθέσεις χρημάτων μπορούν να πραγματοποιούνται στον Ειδικό Λογαριασμό 01704005437-32 στην Αγροτική Τράπεζα με την ένδειξη «Σεισμός στο Πακιστάν». Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων στο τηλ. 210-36.21.681 και 210-36.15.606.

KATA ΟΔΗΓΙΑΣ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ

Συλλαλητήριο ΟΛΜΕ το Σάββατο

Ως πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά της Οδηγίας Μπολκεστάιν έχει ορισθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες της E.E. Στην Αθήνα η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο (στη 1 μ.μ.) στα γραφεία της E.E. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, η οδηγία συνιστά σοβαρή απειλή για τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή