Εξαμελής σπείρα έκλεβε και πωλούσε υπερπολυτελή I.X.

Εξαμελής σπείρα έκλεβε και πωλούσε υπερπολυτελή I.X.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερπολυτελή αυτοκίνητα «σήκωνε» και ακολούθως «νομιμοποιούσε» εξαμελής σπείρα κακοποιών που εξαρθρώθηκε χθες από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών πραγματοποίησαν 20 κλοπές αυτοκινήτων μερικά εκ των οποίων κατάφεραν να νομιμοποιήσουν με τη χρήση πλαστών εγγράφων και στη συνέχεια να μεταπωλήσουν σε ανυποψίαστους αγοραστές έναντι μεγάλου χρηματικού αντιτίμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκτός της Ελλάδας τα μέλη της σπείρας «δραστηριοποιούνταν» και σε χώρες του εξωτερικού, κυρίως την Ισπανία και τη Γερμανία.

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι συλληφθέντες είναι υπεύθυνοι για την κλοπή και την πώληση 6 I.X. «BMW», ενός I.X. «Πόρσε», ενός I.X. «Τζάγκουαρ», ενός «Αουντι» και 4 I.X. μάρκας «Μερσεντές». Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται πίσω από την κλοπή 7 ακόμα πολυτελών αυτοκινήτων, τα όποια ωστόσο δεν είχαν προλάβει να… εκτελωνίσουν.

Ο εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι 50χρονος Ελληνας, ο οποίος κατέθετε πλαστά πιστοποιητικά εκτελωνισμού και λοιπά έγγραφα στις αρμόδιες για την έκδοση αδειών κυκλοφορίας Διευθύνσεις Συγκοινωνιών. Χρησιμοποιούσε τα στοιχεία ταυτότητας ανύπαρκτων ατόμων και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα μεταβίβαζε τα κλεμμένα I. X σε τρίτα άτομα, τα οποία τελικά τα διέθεταν στην αγορά. Σε συνεργασία με την Interpol οι αστυνομικές αρχές της χώρας αναζητούν πιθανούς συνδέσμους του κυκλώματος στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή