ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NEO ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΟν ΜΑΛΙΑΚΟ

Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες

Ενα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο έγινε χθες στο πέταλο του Μαλιακού. O 57χρονος Αναστάσιος Ευστρατίου έχασε τη ζωή του και ο συνεπιβάτης του (αγνώστων στοιχείων) τραυματίστηκε βαριά όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με τρία αυτοκίνητα που μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα. Αιτία φαίνεται να είναι η αδικαιολόγητη μείωση ταχύτητας του πρώτου αυτοκινήτου, στο οποίο συγκρούστηκαν τα δύο που το ακολουθούσαν και πέρασαν στο αντίθετο ρεύμα. H τροχαία Λαμίας διενεργεί προανάκριση. O άτυχος 57χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του I.X., ενώ άλλος ένας ακόμη συνεπιβάτης του που δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λαμίας. Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο από τους συνεπιβάτες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο αλβανικής καταγωγής Εντμουντ Γκριμπόνα, ενώ ο ίδιος και ο συνοδηγός του υπέστησαν μικρές αμυχές.

5,4 PIXTEP ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σύνηθες, λένε ο σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες, στις 11.31 το πρωί, νότια της Κρήτης. H δόνηση προερχόταν από απόσταση 320 χλμ. νότια της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 30 χλμ. νότια του νομού Χανίων «H δόνηση έγινε στο εσωτερικό του τόξου του Νοτίου Αιγαίου», ανέφερε στην «K» ο σεισμολόγος στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κ. Φάνης Χάλαρης. «Το μέγεθος είναι συνηθισμένο για τα δεδομένα της περιοχής, ωστόσο παρακολουθείται προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όλα βαίνουν ομαλώς».

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Εξελέγη ο δικηγόρος Γ. K. Στεφανάκης

Ο δικηγόρος Γ. K. Στεφανάκης εξελέγη ομόφωνα νέος πρόεδρος του ιδρύματος Βενιζέλου μετά την παραίτηση του εγγονού του αείμνηστου πολιτικού Ελευθερίου Βενιζέλου από την προεδρία του Ιδρύματος. O νέος πρόεδρος είναι δισέγγονος της αδελφής του Ελευθερίου Βενιζέλου και έχει εντρυφήσει στην ιστορία του προγόνου του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ MNHMH ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

20 χρόνια από τον θάνατό του

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Σάκη Καράγιωργα, και το ομώνυμο Ιδρυμα διοργανώνει, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα) εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη του. Για την επιστημονική, την κοινωνική και την πολιτική δράση του Σάκη Καράγιωργα θα μιλήσουν οι Λαοκράτης Βάσσης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Νίκος Πετραλιάς. O Σ. Καράγιωργας πέθανε το καλοκαίρι του 1985 και το 1989 ιδρύθηκε με πρωτοβουλία φίλων, συνεργατών και συναγωνιστών του το «Ιδρυμα Σ. Καράγιωργα», με σκοπό τη διεπιστημονική έρευνα θεμάτων που αφορούν την οικονομική, πολιτική και κοινωνική διάσταση του κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή