Προθεσμία Διονυσάτου, απολογία Κεχαγιόγλου

Προθεσμία Διονυσάτου, απολογία Κεχαγιόγλου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απολογείται σήμερα ενώπιον των εφετών ανακριτών I. Σίδερη και I. Φιοράκη ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε παραδικαστικά κυκλώματα δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Στο κατηγορητήριο επί του οποίου καλείται να απαντήσει ο δικηγόρος περιλαμβάνονται κατηγορίες όπως δωροδοκία, συνέργεια σε απάτη (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα, άμεση συνέργεια σε απάτη, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος δικαστών και συγκεκριμένα του τέως προϊσταμένου της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Γερ. Διονυσάτου, των δικαστών Αντωνίας Ηλία, Παναγιώτας Τσέβη, Νίκου Αθανασόπουλου και Αναστάσιου Σάββα όπως επίσης και συγκρότηση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων μαζί με τους δικαστές Παναγιώτα Τσέβη, Αντωνία Ηλία, τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, και τους δικηγόρους Γιώργο Νικολακόπουλο και Νίκο Εμμανουηλίδη.

Το κατηγορητήριο περιγράφει πράξεις που έχουν τελεστεί από τον Μάρτιο του 2000 έως τον Ιούλιο του 2004, περίοδο κατά την οποία ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου κατηγορείται ότι δωροδόκησε τους δικαστές Αντωνία Ηλία, Νίκο Αθανασόπουλο κ.ά., μέσω τρίτων μεταξύ των οποίων και ο Γιοσάκης, με συνολικά 328.000 ευρώ περίπου.

Τέλος, ο τέως προϊστάμενος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Διονυσάτος αναμένεται να απολογηθεί στις 15 Δεκεμβρίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, σύστασης και συμμορίας και δωροληψίας με τα οποία βαρύνεται και αφορούν αντικαταστάσεις δικαστών που χειρίστηκαν υποθέσεις του αρχιομανδρίτη I. Γιοσάκη. Το αδίκημα της δωροληψίας αφορά ταξίδι που είχε οργανώσει ο προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης στην Αλεξάνδρεια για την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη. Χθες μετά την λήψη προθεσμίας ο κ. Διονυσάτος δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι οι κατηγορίες δεν τον αγγίζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή