Ενας στους τρεις παρανόμησε

Ενας στους τρεις παρανόμησε

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραβάτης ήταν ένας στους τρεις οδηγούς που κινήθηκαν εντός του λεκανοπεδίου της Αττικής το διάστημα από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Πρωτομαγιά. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των υπηρεσιών της Τροχαίας, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έγινε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και με δεδομένη τη διαπίστωση ότι την περίοδο των εορτών καταγράφεται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στο λεκανοπέδιο, αποφασίσθηκε η λήψη αυξημένων μέτρων τροχαίας αστυνόμευσης και η εντατικοποίηση των ελέγχων για παραβάσεις. H αύξηση των ατυχημάτων αποδίδεται στο ότι μειώνεται ο αριθμός των αυτοκινήτων, λόγω της εξόδου, και οι οδηγοί κινούνται με μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά και στην αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ.

Το συγκεκριμένο 15νθήμερο, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συγκροτήθηκαν 1.041 συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν 49.251 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 18.295 παραβάσεις. Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, καθώς 2.305 οδηγοί κατελήφθησαν να έχουν υπερβεί τα επιτρεπτά όρια. Οι οδηγοί δεν δείχνουν να συνετίζονται με τις συστάσεις για ασφαλή οδήγηση. Ετσι, 1.648 οδηγούσαν χωρίς να φορούν ζώνη ασφαλείας, ενώ 1.565 οδηγοί δικύκλων δεν φορούσαν κράνος. Οι έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ έδειξαν 452 παραβάτες, ενώ 566 οδηγοί παραβίασαν ερυθρό σηματοδότη.

Να σημειωθεί ότι μόνο την εβδομάδα από τη Δευτέρα του Πάσχα μέχρι τις 30 Απριλίου στην Αττική συνέβησαν 5 θανατηφόρα τροχαία με 65 νεκρούς. Σημειώθηκαν επίσης 2 σοβαρά ατυχήματα με 3 βαριά τραυματίες και 103 ελαφρά, με 133 τραυματίες.

Κλοπές, διαρρήξεις

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία που αφορούν τις κλοπές και διαρρήξεις, που έγιναν από την Κυριακή των Βαΐων έως την Κυριακή του Θωμά. Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διαπράχθηκαν εφέτος 977 κλοπές – διαρρήξεις, ενώ την αντίστοιχη εορταστική περίοδο πέρυσι είχαν σημειωθεί 1.290. Σημειώθηκαν δηλαδή 313 λιγότερα περιστατικά, που μεταφράζονται σε ποσοστιαία μείωση 24%.

Τέλος, το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση γα την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στη βορειοανατολική Αττική. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 191 αστυνομικοί, οι οποίοι ήλεγξαν 1.663 άτομα, 1.340 οχήματα και 52 καταστήματα. Βεβαιώθηκαν 392 παραβάσεις και προσήχθησαν 192 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 28. Παράλληλα, στο πλαίσιο των ελέγχων, ανευρέθησαν 15 οχήματα των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή