Ο μαιευτήρας, η Βουλγάρα και τα 18.000 ευρώ

Ο μαιευτήρας, η Βουλγάρα και τα 18.000 ευρώ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών και τις συλλήψεις μελών του σε Κρήτη, Λαμία, Βόλο και Βέροια, οι διωκτικές αρχές κατάφεραν ένα ακόμα πλήγμα στη δράση της σπείρας συλλαμβάνοντας στον Αλμυρό Βόλου 62 χρονο μαιευτήρα, ο οποίος μεσολάβησε έναντι αμοιβής στην αγοραπωλησία βρέφους πέντε ημερών. Μαζί του συνελήφθη και η μητέρα του βρέφους, μια 32χρονη Βουλγάρα, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 18.000 ευρώ. Οπως έγινε γνωστό, τα 10.000 ευρώ επρόκειτο να εισπράξει ο μαιευτήρας.

Η σύλληψη έγινε σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, μετά συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του τμήματος Αλμυρού, που το τελευταίο διάστημα είχαν θέσει υπό παρακολούθηση την 32χρονη.

Οργανώθηκε μάλιστα επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εμφανίστηκαν ενώπιον των δύο παριστάνοντας το άτεκνο ζευγάρι. Εντός της κλινικής κατέβαλαν ποσό ύψους 18.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ακολούθως τους συνέλαβαν.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 32χρονη ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να βρει αγοραστές για το παιδί που θα αποκτούσε… Προ διμήνου, στον Αλμυρό συνελήφθησαν πέντε άτομα από τη Βουλγαρία που εμπλέκονται σε αγοραπωλησία βρεφών, ενώ για την υπόθεση αυτή έχει ήδη προφυλακιστεί μια 42χρονη.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι σε διάστημα λίγων μηνών έχουν έχουν δει το φως αντίστοιχα περιστατικά κάνει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να πιστεύουν ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά διαφορετικά κυκλώματα, αλλά «παραφυάδες» της ίδιας ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή