ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Αυτοψία εισαγγελέα στη Μονή Εσφιγμένου

Στο Αγιον Ορος μεταβαίνει σήμερα ο εισαγγελέας κ. Νικόλαος Καλίδης προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, η οποία τελεί υπό κατάληψη από φανατικούς ζηλωτές μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θα επισκεφθεί αρχικά τις Καρυές και στη συνέχεια τη Μονή Εσφιγμένου, ώστε να διαπιστώσει αν παραβιάζεται ο νόμος και το αγιορείτικο τυπικό από τις ενέργειες των περίπου 100 μοναχών, οι οποίοι παραμένουν κλεισμένοι στο μοναστήρι έχοντας διαρρήξει κάθε σχέση με το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αγιώνυμης Πολιτείας. Προσπάθεια της Ιεράς Κοινότητας σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η λειτουργία της μονής στο πλαίσιο της συντεταγμένης μοναστικής κοινωνίας.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Δράστης ο φίλος της συζύγου

Μακάβριο τέλος δόθηκε χθες στην εναγώνια αναζήτηση ενός 38χρονου στη Ρόδο, ο οποίος είχε εξαφανισθεί από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άτυχος άνδρας δολοφονήθηκε από 37χρονο, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με τη σύζυγο του θύματος. O δράστης ομολόγησε έπειτα από πολύωρη ανάκριση και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε θάψει το πτώμα. Οπως είπε, το βράδυ του Σαββάτου συναντήθηκε τυχαία με το θύμα, καβγάδισαν, ήρθαν στα χέρια και ο 38χρονος έχασε τις αισθήσεις του. Τότε τον στραγγάλισε με ένα σχοινί και μετέφερε το πτώμα σε μάντρα οικοδομών, όπου το έθαψε.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Τώρα και με μαχαίρι

Με την απειλή μαχαιριού λήστεψε το υποκατάστημα της Nova Bank στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Πόντου στα Μελίσσια άγνωστος άνδρας χθες, λίγο μετά τις 2 μ.μ. O δράστης κατάφερε να αρπάξει από δύο ταμεία 4.550 ευρώ και να διαφύγει. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη ληστείες εις βάρος τραπεζών. H πρώτη λίγο πριν από τις 11 π.μ. με στόχο το υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Αγίας Παρασκευής 11, στο Χαλάνδρι, από το οποίο δύο κρανοφόροι δράστες αφαίρεσαν 11.413 ευρώ. Δύο ώρες αργότερα, δύο κουκουλοφόροι αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Φιλολάου 180, στο Παγκράτι.

ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Ακυρα μετά την 31η Μαΐου

Ακυρα θα θεωρούνται μετά την 31η Μαΐου τα παλαιά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, καθώς στο πλαίσιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής για τους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας δεν ισχύουν από την 1η Ιουνίου τα παλαιά εισιτήρια. Περισσότερες πληροφορίες στον αριθμό 185 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasa.gr

ΕΙΣΡΟΗ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΠΛΟΙΟ

Δεν κινδυνεύουν οι ναυτικοί

Καλά είναι στην υγεία τους οι τέσσερις Ελληνες ναυτικοί (πλοίαρχος, υποπλοίαρχος, A΄ και B΄ μηχανικός) του πλοίου «Alexandros T» με σημαία Αγίου Βερνάρδου, το οποίο παρουσίασε κλίση και εισροή υδάτων, χθες το μεσημέρι, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 300 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Νοτίου Αφρικής. Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του YEN ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Νοτίου Αφρικής καθώς και παραπλέοντα σκάφη για την παροχή βοήθειας. Στο σκάφος επιβαίνουν συνολικά 33 ναυτικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή