Απροσπέλαστο, αύριο, το κέντρο

Απροσπέλαστο, αύριο, το κέντρο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O συντονισμός, η αλληλοκάλυψη, η κοινή επιχειρησιακή δράση των δυνάμεων που θα συμμετέχουν στα μέτρα της αστυνομίας κατά την αυριανή πορεία των διαδηλωτών του Φόρουμ στο κέντρο της Αθήνας, εξετάσθηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 300 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Από την αστυνομία απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς -όπως αναμένεται- λόγω της συγκέντρωσης στο Πεδίον του Αρεως στις 3 μ.μ. και της πορείας που θα ακολουθήσει προς την αμερικανική πρεσβεία, θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας στην Αθήνα. Ειδικός σχεδιασμός έχει γίνει για την παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που σχεδιάζουν στις 12 το μεσημέρι ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία Μοναστηρακίου. Οι αντιεξουσιαστές έχουν σχεδιάσει πορεία μέσω της οδού Ερμού στο Σύνταγμα και από εκεί, μέσω της Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια. Ωστόσο, όπως ανέφερε αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «είμαστε προετοιμασμένοι για αιφνιδιαστική αλλαγή στην πορεία με ευέλικτες δυνάμεις έτοιμες να ακολουθήσουν τους διαδηλωτές, προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενα έκτροπα».

Ουσιαστικά το κέντρο της Αθήνας αύριο θα είναι απροσπέλαστο, καθώς ο σχεδιασμός που έγινε από την Τροχαία περιλαμβάνει απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης οχημάτων από τις 6 π.μ. και διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις 7 π.μ. αύριο, ανάλογα με τις συνθήκες στις εξής οδούς: Πατησίων, από Αγ. Μελετίου μέχρι Πανεπιστημίου, στη λεωφ. Αλεξάνδρας, στην Αιόλου από Πανεπιστημίου μέχρι Σταδίου, σε όλο το μήκος της Σταδίου, της Βασ. Σοφίας, της Αμαλίας, της Πανεπιστημίου, της Κηφισίας από Κατεχάκη μέχρι Αλεξάνδρας, της Πειραιώς από Ιερά Οδό μέχρι Ομόνοια, της Μάρνη και της Ηπείρου στο τμήμα τους μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου και Πατησίων και σε όλο το μήκος της Ερμού, της Μητροπόλεως και της Αθηνάς. Να υπενθυμίσουμε ότι στη λήψη μέτρων αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 8.000 αστυνομικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή