«Μεμονωμένη δόνηση τα 4,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό»

«Μεμονωμένη δόνηση τα 4,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεμονωμένο γεγονός χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την ασθενή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στον κεντρικό Κορινθιακό. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο τον Κορινθιακό Κόλπο, αλλά και στην Αττική, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμούς. Οι σεισμολόγοι τη θεωρούν μεμονωμένο γεγονός και αναμένουν την εξέλιξη της ακολουθίας για να αποκλείσουν κάθε άλλο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση έγινε στις 9.16 χθες το πρωί και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο νότια της Δεσφίνας, περίπου 100 χλμ. δυτικά/βορειοδυτικά της Αθήνας. «Πρόκειται για έναν μεμονωμένο, μέτριου μεγέθους σεισμό», λέει στην «Κ» ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Είναι πολύ συνηθισμένοι στη χώρα μας μεμονωμένοι σεισμοί με τέτοια μεγέθη. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι η δόνηση δεν προήλθε από τον σεισμογόνο χώρο των Αλκυονίδων αλλά από τον κεντρικό Κορινθιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή