Παραγωγή βιοντήζελ στην Ποταμιά

Παραγωγή βιοντήζελ στην Ποταμιά

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθήματα για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση της υπαίθρου παραδίδει ο Δήμος Ποταμιάς Ελασσόνας, που ξεκίνησε την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών με στόχο την παραγωγή βιοντήζελ. Οι αγρότες της περιοχής αντί να περιμένουν πότε θα τελειώσουν οι επιδοτήσεις των σιτηρών, ξεκίνησαν την καλλιέργεια ελαιοκράμβης, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα καλές αποδόσεις. Ταυτόχρονα, ο Συνεταιρισμός τους, σε συνεργασία με πολυεθνική εταιρεία ενέργειας, προχωρά στη δημιουργία της πρώτης μονάδας παραγωγής βιοντήζελ από ενεργειακά φυτά στην Ελλάδα, που αναμένεται να λειτουργήσει το 2007. Πρόκειται για το δεύτερο τολμηρό εγχείρημα των αγροτών του Δήμου, οι οποίοι το 2004 κυκλοφόρησαν στην αγορά τα πρώτα ελληνικά χειροποίητα πούρα.

«Οχι» στο ντήζελ

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δεν είναι σήμερα κατάλληλες για την άρση του περιορισμού στη χρήση πετρελαιοκίνητων Ι.Χ., σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες. Οι ρύποι που προκαλούνται θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή