ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο, εφαρμογή το 2006 -2007

Κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας το νομοσχέδιο για τη διαδικασία επιλογής των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με όσα παρουσίασε στο παρελθόν η κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «K», οι νέες διαδικασίες – επιλογές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το σχολικό έτος 2006-07, αρχής γενομένης από τους σχολικούς συμβούλους (η θητεία τους λήγει τον Μάρτιο του 2007) και θα ακολουθήσουν οι επιλογές των διευθυντών Εκπαίδευσης και των προϊσταμένων Γραφείων (η θητεία τους έχει παραταθεί επ’ αόριστον) και, εν τέλει, των διευθυντών σχολείων, η θητεία των οποίων λήγει τον Αύγουστο του 2006.

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΑΒ

Διπλάσιος στόλος και προσλήψεις

Τον διπλασιασμό του στόλου του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, καθώς και προσλήψεις προσωπικού για το EKAB, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του EKAB στον Χολαργό, όπου ο σύλλογος αιμοδοτών του Κέντρου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, έχουν εξασφαλισθεί τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά επιπλέον ασθενοφόρων και σύντομα θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Μετά την επίσκεψή του στο EKAB ο κ. Αβραμόπουλος παρέστη στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του φιλανθρωπικού ιδρύματος «H Παμμακάριστος» στη Νέα Μάκρη για παιδιά με νοητική υστέρηση.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Και τριήμερη απεργία

Θα υπολειτουργήσουν την ερχόμενη εβδομάδα τα δικαστήρια, λόγω των δίωρων στάσεων εργασίας από τη 1 μ. μ. έως το τέλος ωραρίου, των δικαστικών υπαλλήλων. Ειδικότερα, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία στις 7, 8 και 9 Ιουνίου. Μεταξύ των αιτημάτων είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, αναβάθμιση των αποδοχών και να μην αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης από το Ταμείο Νομικών.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Μέσω εταιρείας οικιακών βοηθών

Τουλάχιστον 100 αλλοδαπούς, υπηκόους κυρίως Φιλιππίνων, είχαν προωθήσει παράνομα στη χώρα μας τα μέλη κυκλώματος, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Μία Ελληνίδα και ένας υπήκοος Σρι Λάνκα εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι υπεράκτιων εταιρειών και έφερναν τους αλλοδαπούς δήθεν ως απασχολούμενους στις εταιρείες αυτές, για να τους προωθούν στη συνέχεια σε άσχετες εργασίες, κυρίως ως οικιακούς βοηθούς. Καθένας από τους αλλοδαπούς πλήρωνε στα μέλη του κυκλώματος 6.000 ευρώ.

ΝΑΥΑΓΙΟ «ALEXANDER Τ»

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίσθηκαν και χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό των 26 αγνοουμένων ναυτικών, μεταξύ αυτών και τεσσάρων Ελλήνων, του φορτηγού πλοίου «Alexander T», με σημαία Αγίου Βικεντίου, το οποίο βυθίσθηκε στη θαλάσσια περιοχή 300 ναυτικά μίλια νοτίως του λιμανιού Port Elizabeth της Νοτίου Αφρικής. Στις έρευνες εκτός από τα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχει και ένα αεροσκάφος C-130 της αεροπορίας της Νοτίου Αφρικής. Το μοιραίο σκάφος είχε αποπλέυσει, έμφορτο με σιδηρομετάλλευμα, από τη Βραζιλία με προορισμό την Κίνα.

ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ, ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ, ΓΕΩΛΟΓΟΙ

Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα

Απεργία διαρκείας ξεκινούν από τη Δευτέρα, οι γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, κτηνίατροι, δασολόγοι, ιχθυολόγοι, γεωλόγοι) μετά από ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ). Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στους ελέγχους των τροφίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή