Αρπαξαν 200.000 ευρώ από το ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων

Αρπαξαν 200.000 ευρώ από το ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις 200.000 ευρώ αγγίζει, σύμφωνα με την αστυνομία, η λεία των δύο αγνώστων οι οποίοι χθες, λίγο μετά τις 10 π.μ. λήστεψαν το υποκατάστημα του IKA, στην οδό Μπίμπιζα 18, στους Αγίους Αναργύρους.

Απειλές

Οπως έγινε γνωστό, οι δράστες, οι οποίοι πιθανότατα παρακολουθούσαν το υποκατάστημα, ανέμεναν μέχρι να φθάσει εκεί χρηματαποστολή, που μετέφερε σάκο με χρήματα για τις συναλλαγές του IKA. Οταν ο υπάλληλος της χρηματαποστολής μπήκε στο εσωτερικό του κτιρίου, τον ακολούθησαν στον δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται το ταμείο, και τη στιγμή που παρέδιδε τον σάκο με τα χρήματα στους υπαλλήλους, τους ακινητοποίησαν προτάσσοντας όπλα και άρπαξαν τον σάκο.

Προκειμένου, μάλιστα, να αποθαρρύνουν οποιαδήποτε αντίδραση, φώναξαν ότι έχουν στην κατοχή τους και χειροβομβίδα, την οποία θα απασφάλιζαν εάν κάτι πήγαινε στραβά. Οι δράστες ζήτησαν από τον ταμία να ανοίξει και το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα του IKA διαθέτει φύλακα, ο οποίος ακολούθησε τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Οταν εξήλθαν από το κτίριο, τράβηξε το όπλο του και τους ζήτησε να παραδοθούν. Προκειμένου να τους εκφοβίσει, μάλιστα, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. Οι δράστες δεν πτοήθηκαν και επιβιβάσθηκαν σε μοτοσικλέτα για να διαφύγουν. Οταν είδαν ότι ο φύλακας τους είχε ακολουθήσει και πλησίαζε, εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα, η οποία, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχε κλαπεί στις 4 Απριλίου από την περιοχή Κολωνού, και κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

Στον Χολαργό

Θύμα άγριας ληστείας από άγνωστο κουκουλοφόρο έπεσε επίσης χθες το πρωί μια 48χρονη μέσα στο σπίτι της στην οδό Σωκράτους στον Χολαργό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος της γυναίκας, η οποία αρνήθηκε να του ανοίξει.

Τότε εκείνος παραβίασε την πόρτα και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησε τη 48χρονη και της ζήτησε να βγάλει τα ρούχα της. Εκείνη αρνήθηκε και ο δράστης άρπαξε 70 ευρώ που βρήκε και το κινητό τηλέφωνο του θύματος και έφυγε. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή τέσσερα ανάλογα περιστατικά και δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή