ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ «ΕΛΠΙΣ»

Λήξη συναγερμού μετά τον μοριακό έλεγχο

Εληξε ο συναγερμός σχετικά με το ενδεχόμενο μόλυνσης από Εϊτζ δύο ηλικιωμένων μέσω μετάγγισης αίματος στο νοσοκομείο «Ελπίς». Και αυτό γιατί ο μοριακός έλεγχος σε δείγμα του «επίφοβου» αίματος που μεταγγίστηκε ήταν αρνητικός όσον αφορά τον ιό HIV, γεγονός που σημαίνει ότι ο αιμοδότης μολύνθηκε από Εϊτζ αφότου είχε δώσει αίμα. Την περασμένη Παρασκευή, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Ελπίς», για περίπτωση πιθανής οροθετικότητας από μετάγγιση αίματος, καθώς αιμοδότης που έδωσε αίμα στις 17 Φεβρουαρίου 2006 βρέθηκε οροθετικός στις 20 Απριλίου 2006. Το αίμα είχε ήδη μεταγγιστεί σε δύο άτομα ηλικίας 75 και 70 ετών, οι οποίοι είχαν κληθεί να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

«Μήπως πρέπει να γίνει θεσμός;»

Την ανάγκη καθιέρωσης του θεσμού του σχολικού νοσηλευτή στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα για την άμεση αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο σχολείο, επισημαίνει ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος. Ενδεικτικά της συμβολής του νοσηλευτή στην αντιμετώπιση των σχολικών ατυχημάτων είναι τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε 1.632 μαθητές ηλικίας 5,5 έως 18 ετών, σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, το οποίο διαθέτει νοσηλευτή και ιατρείο. Σύμφωνα με αυτά, το έτος 2004 – 2005 καταγράφηκαν 3.188 ατυχήματα, το 68% των οποίων αφορούσε μαθητές δημοτικού. H συντριπτική πλειονότητα των ατυχημάτων (98%) αντιμετωπίστηκαν στο σχολείο από τον νοσηλευτή και μόλις στο 2% των περιπτώσεων χρειάστηκε να γίνει διακομιδή στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει οριστικά εάν είναι συνταγματική η πρόσληψη ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ. Το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ πάντως έκρινε ότι η πρόσληψη εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ είναι αντισυνταγματική και αποφάσισε ότι οι προσλήψεις υπάγονται υποχρεωτικά στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής που λειτουργεί ως συνταγματική εγγύηση των αρχών της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συλλήψεις Αλβανών

Ανθρωποκυνηγητό στην ελληνοαλβανική μεθόριο, προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών έχουν εξαπολύσει τα κλιμάκια συνοριοφυλάκων. Μόνο το τελευταίο τριήμερο στην Ηπειρο συνελήφθησαν συνολικά 162 Αλβανοί, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Στο 19ο χλμ. της οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, στην καρότσα φορτηγού βρέθηκαν 27 Αλβανοί, οι οποίοι είχαν πληρώσει από 300 έως 600 ευρώ για τη μεταφορά τους. Επίσης, στο 4ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Πολύγυρου – Τύριας εντοπίστηκε φορτηγό με 13 Αλβανούς λαθρομετανάστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή