Ανυπεράσπιστη η δημόσια δασική γη της χώρας

Ανυπεράσπιστη η δημόσια δασική γη της χώρας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαϊτανάκι παρανομιών με θύτες πολεοδομίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οικοδομικούς συνεταιρισμούς με σκοπό την οικοπεδοποίηση και στη συνέχεια την οικοδόμηση δασών και δασικών εκτάσεων καταδεικνύει αποκαλυπτικό υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς το ΥΠΕΧΩΔΕ που φέρνει στο φως η «Κ». Πρόκειται για έγγραφο που απεστάλη από την αρμόδια γενική διεύθυνση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τη γενική διεύθυνση Πολεοδομίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, με στόχο να ζητηθεί η τήρηση της δασικής νομοθεσίας από τις κατά τόπους πολεοδομίες κατά την έκδοση οικοδομικών αδειών. Οπως αναφέρεται, οι πολεοδομίες της χώρας -τις οποίες άλλωστε κατέγραψε ως βασικές εστίες διαφθοράς η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα- με τη σύμπραξη των ΟΤΑ, συστηματικά καταστρατηγούν τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του δασικού πλούτου της χώρας. Η έλλειψη δασικών χαρτών που διαιωνίζεται, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ επέλεξε να δώσει προτεραιότητα στη κτηματογράφηση των αστικών περιοχών, αφήνει το πεδίο ελεύθερο για τη μετατροπή δασών και δασικών εκτάσεων σε οικόπεδα και τη συνακόλουθη έκδοση οικοδομικών αδειών από τις οικείες πολεοδομίες προς όφελος ιδιωτών και οικοδομικών συνεταιρισμών.

Οπως άλλωστε κατήγγειλε στην τηλεόραση του Σκάι, ο κοινοτάρχης Πεντέλης, κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, οικοδομικοί συνεταιρισμοί έχουν βάλει στο στόχαστρο δασικές εκτάσεις στην περιοχή, ζητώντας μάλιστα την επέμβαση του εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή που ο δασικός πλούτος φτωχαίνει, φτωχότερο γίνεται και το Δημόσιο που αδυνατεί να προασπίσει την περιουσία του, δάση και δασικές εκτάσεις, λόγω της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή