Αυτοσχέδιοι αγώνες με «τρελά» στοιχήματα

Αυτοσχέδιοι αγώνες με «τρελά» στοιχήματα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της διοργάνωσης των παράνομων αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σχεδιάζει για το προσεχές διάστημα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σύμφωνα με τη «χαρτογράφηση» που έγινε το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι ομάδες των ατόμων που διενεργούν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας συχνάζουν στο σύμπλεγμα γεφυρών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος της Βάρκιζας, στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στον κόμβο Νέας Κηφισιάς και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ασπροπύργου.

Οπως επισημαίνει μιλώντας στην «K» ο Αττικάρχης Υποστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, οι αυτοσχέδιοι αγώνες τείνουν να εξελιχθούν σε πραγματική πληγή, καθώς είναι η βασική αιτία για μια σειρά από προβλήματα. Κατ’ αρχήν, από τη διοργάνωση των αγώνων προκαλείται σοβαρός κίνδυνος για τους πολίτες που διέρχονται ανυποψίαστοι από τα σημεία αυτά και βρίσκονται ξαφνικά να οδηγούν ανάμεσα στους συναγωνιζόμενους. Παράλληλα, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο, καθώς οδηγούν με υπερβολικές ταχύτητες και παραβιάζοντας σχεδόν κάθε κανόνα οδικής ασφάλειας. Εκτός αυτών, στους αυτοσχέδιους αγώνες παίζονται σε στοιχήματα πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά και αναπτύσσονται παράπλευρες εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς οι οικονομικές διαφορές γίνονται συχνά αιτία καυγάδων και άγριων ξυλοδαρμών.

Το τελευταίο τετράμηνο συγκροτήθηκαν μεικτά συνεργεία ελέγχου για τους αυτοσχέδιους αγώνες, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Τροχαίας και τη συνδρομή δυνάμεων τάξης και ασφάλειας. Συνολικά συγκροτήθηκαν 1.160 συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν 36.795 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 14.280 παραβάσεις και συνελήφθησαν 28 οδηγοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ, για αυτοσχέδιους αγώνες βεβαιώθηκαν 243 παραβάσεις και άλλες 93 για επίδειξη ικανότητας οδήγησης. Συνολικά 361 οδηγοί βρέθηκαν να έχουν καταναλώσει αλκοόλ άνω του επιτρεπόμενου ορίου, 2.590 εντοπίσθηκαν να οδηγούν χωρίς κράνος και 2.983 είχαν υπερβεί το όριο ταχύτητας.

Μετακίνηση

Οι έλεγχοι της αστυνομίας στα σημεία όπου διοργανώνονται αυτοσχέδιοι αγώνες προκαλούν μετακίνηση των διοργανωτών τους και των συμμετεχόντων σε άλλα σημεία της Αττικής. Τις τελευταίες εβδομάδες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί η διοργάνωση αυτοσχέδιων αγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής. Εκεί αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να γίνει εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, με αντικείμενο αποκλειστικά τις παραβάσεις που έχουν να κάνουν με αυτοκίνητα και βασικό στόχο τον εντοπισμό «πειραγμένων» και κλεμμένων οχημάτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, στην επιχείρηση θα συμμετέχουν 700 αστυνομικοί. H επιχείρηση, που θα διαρκέσει 24 ώρες, έχει στόχο να ελεγχθούν όλα τα οχήματα που θα βρεθούν την ημέρα υλοποίησής της στη Νοτιοανατολική Αττική. Οι έλεγχοι θα γίνονται από συνεργεία σε συγκεκριμένα σημεία διέλευσης σε κεντρικές και δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες. Ταυτόχρονα, άλλες ομάδες αστυνομικών θα ελέγχουν τα σταθμευμένα οχήματα, ενώ θα ελεγχθούν και οι χώροι στάθμευσης των κέντρων διασκέδασης της περιοχής για να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τις απαραίτητες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή