Η «Ομάδα Αιγαίου» σε ακριτικά νησιά

Η «Ομάδα Αιγαίου» σε ακριτικά νησιά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλώρη για οκτώ νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων βάζουν αύριο τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου, συνεχίζοντας για 12η χρονιά την προσπάθεια να «μειώσουν» την απόσταση που χωρίζει τα ακριτικά νησιά της χώρας από την πρωτεύουσα.

Στην αποστολή συμμετέχουν 50 άτομα με δέκα φουσκωτά σκάφη και όπως επισημαίνει στην «Κ» ο κ. Νίκος Τσίγκος, μέλος της ομάδας. «Ταξιδεύουμε με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να αποδείξουμε ότι οι αποστάσεις που χωρίζουν τα νησιά από την Αθήνα δεν είναι μεγάλες και πως οι κάτοικοί τους δεν πρέπει να ζουν σαν πολίτες β΄ κατηγορίας».

Κατά τη διάρκεια της αποστολής που θα ολοκληρωθεί στις 22 Μαΐου, η Ομάδα Αιγαίου θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, την Αμοργό, την Ψέριμο, την Τέλενδο, τους Αρκιούς, τους Λειψούς και την Πάτμο. Τα μέλη της, μεταξύ των οποίων 23 γιατροί, θα πραγματοποιήσουν στα παιδιά των νησιών προληπτικούς ελέγχους σκολίωσης και κύφωσης, καρδιολογικές και παιδο-ορθοπεδικές εξετάσεις καθώς και οδοντιατρικούς ελέγχους.

Σε όλα τα νησιά θα λειτουργήσουν ιατρεία διάγνωσης καρκίνου του δέρματος και γυναικολογικού καρκίνου, ενώ όσοι ενήλικες το επιθυμούν θα εξεταστούν από γιατρούς 14 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Δώρα σε παιδιά

Ο σκοπός βέβαια του ταξιδιού δεν είναι αποκλειστικά ιατρικός. Οπως επισημαίνει στην «Κ» ο κ. Τσίγκος, η Ομάδα Αιγαίου συγκέντρωσε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό, το οποίο αναμένεται να διανείμει στα σχολεία των νησιών. Τα συνολικά 167 κιβώτια περιλαμβάνουν από γόμες και ξύστρες έως φωτογραφικές μηχανές, κάμερες και φωτοτυπικά μηχανήματα!

Σε Σχοινούσα και Λειψούς και Πάτμο θα εγκαινιαστούν παιδικές χαρές και γήπεδα ποδοσφαίρου που κατασκευάστηκαν με έξοδα της Ομάδας Αιγαίου, ενώ για φέτος στόχος είναι να κατασκευαστούν δύο παιδικές χαρές σε Ψέριμο και Αρκιούς. «Η αγάπη που μας δείχνουν οι κάτοικοι των νησιών μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Μας υποδέχονται με μουσική και τραγούδια, ενώ χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών», καταλήγει ο κ. Τσίγκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή