Επιστολή αγωνίας από τους νησιώτες

Επιστολή αγωνίας από τους νησιώτες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα ανασφάλειας, την απογοήτευση, την αίσθηση ότι ανήκουν στους πολίτες δεύτερης κατηγορίας εξαιτίας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αποτύπωσαν σε μια επιστολή-κραυγή αγωνίας προς τα αρμόδια υπουργεία, Τουρισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, οι επαγγελματίες της Αμοργού.

Οπως καταγγέλλουν, ενώ οι διακοπές του Πάσχα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς αποτέλεσαν οικονομική ανάσα για την υπόλοιπη τουριστική Ελλάδα, για το νησί τους σήμαναν την έναρξη της χειρότερης, όπως όλα δείχνουν, τουριστικής σεζόν των τελευταίων ετών.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τα δρομολόγια της θερινής περιόδου. «Αδυνατούμε να πληροφορήσουμε τους επισκέπτες μας, δεν μπορούμε να κάνουμε κρατήσεις και να οργανώσουμε τη λειτουργία των επιχειρήσεών μας», σημειώνουν. Οπως λέει στην «K» ο δήμαρχος Αμοργού κ. Νικόλαος Φωστιέρης, «με την απελευθέρωση των ναύλων, οι εφοπλιστές πηγαίνουν εκεί όπου θα βγάλουν λεφτά». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα δρομολόγια που θα εξυπηρετήσουν το νησί θα είναι πέντε, «στα οποία δεν μπορεί κανείς να βρει εισιτήριο γιατί είναι κλεισμένα από αυτούς που πάνε Πάρο και Νάξο».

Για τον κίνδυνο νέου κύματος φυγής κατοίκων από τα νησιά κάνει λόγο στην «K» ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, κ. Πανορμίτης Κονταράτος. «Τον χειμώνα έχουμε δύο δρομολόγια, το καλοκαίρι τέσσερα. Αν συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα νησιά με αυτές τις συγκοινωνίες, ποιος θα μείνει σε αυτά;»

Ανάγκη για συμβατικά πλοία έχει η Σέριφος. «Εδώ κι ένα χρόνο, ο επισκέπτης έρχεται γρήγορα με τα ταχύπλοα, αλλά για τους μόνιμους κατοίκους η ταλαιπωρία είναι μεγάλη», λέει η δήμαρχος κ. Αγγελική Συνοδινού. «Δώδεκα ημέρες δεν γίνεται καθόλου τροφοδοσία γιατί το συμβατικό πήγε για συντήρηση και δεν αντικαταστάθηκε. Τα ευπαθή προϊόντα έχουν λήξει, έχουμε ελλείψεις σε οικοδομικά υλικά, αλεύρι, ζωοτροφές, οξυγόνο για ασθενείς. Είναι σαν να μας έχουν επιβληθεί κυρώσεις για κάποιο λόγο…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή