Μια διεθνής άσκηση για τα Ρίχτερ

Μια διεθνής άσκηση για τα Ρίχτερ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής άσκηση για την αντιμετώπιση σεισμών ξεκινάει σήμερα στον Βόλο, με τη συμμετοχή διασωστών και ιατρών από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Αγγλία.

Η άσκηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες και οργανώνεται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την ένωση δήμων και κοινοτήτων Μαγνησίας.

Η άσκηση περιλαμβάνει την προσομοίωση της κατάρρευσης πέντε παλαιών κτιρίων στον Δήμο Αγριάς Βόλου, με τη δραστηριοποίηση ομάδων έρευνας και παροχής πρώτων βοηθειών. Στο σενάριο της άσκησης θα συμμετέχουν περίπου 300 Ελληνες εθελοντές και 65 διασώστες από την Τουρκία, καθώς και ομάδα Αγγλων ιατρών.

Οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα σχηματίσουν τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό που έχει παραχωρηθεί για την άσκηση από την πολιτεία.

Το βασικό σκέλος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, παρουσία του γενικού γραμματέα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτη Φούρλα και εκπροσώπων της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των τοπικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή