Η υπεξαίρεση, η μονή και η αγιοκατάταξη

Η υπεξαίρεση, η μονή και η αγιοκατάταξη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα τελικώς αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετά δύο αναβολές η δίκη του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονος, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ύψους 277.300 ευρώ από την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σταδιακά από το 1995 έως το 1998 το εν λόγω ποσό, απειλώντας αφενός την ηγουμένη ότι θα την παραπέμψει στα εκκλησιαστικά δικαστήρια, αφετέρου υποστηρίζοντας ότι θα μεσολαβήσει για την… αγιοκατάταξη του Οσίου Εφραίμ. Ο Παντελεήμων, μάλιστα, κατά την κατηγορία φέρεται ότι όταν η ηγουμένη απεβίωσε, διόρισε στη θέση της μοναχή της αρεσκείας του και όταν εκείνη «καθαιρέθηκε» λόγω δικαστικής απόφασης, ο μητροπολίτης πρώην Αττικής κατηγορείται ότι «έστειλε εγκάθετους ιερείς που με λοστούς και σκαρπέλα διέρρηξαν τα παγκάρια της μονής και αφαίρεσαν τα υπάρχοντα χρήματα».

Ο μητροπολίτης πρώην Αττικής αρνείται ότι υπεξαίρεσε χρήματα από τη μονή καθώς και ότι ανέθεσε σε εργολάβο επιλογής του τη συντήρηση του καμπαναριού παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πιο συμφέρουσες προσφορές, προκειμένου εκείνος να λάβει χρήματα εν είδει «μίζας». Ισχυρίζεται δε ότι αυτή η διένεξη με τις μοναχές, οι οποίες κατήγγειλαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, ξεκίνησε όταν εκείνος ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της μονής…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή