ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ξέχασε τα κλειδιά, έκλεψαν τη μηχανή

Σε διαθεσιμότητα ετέθη με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, του οποίου τη μοτοσικλέτα έκλεψε άγνωστος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. O αστυνομικός είχε σταθμεύσει την, υπηρεσιακή μεν, συμβατική δε, μοτοσικλέτα στην οδό Στουρνάρη, μεταξύ Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου και απομακρύνθηκε από αυτή, προκειμένου, όπως είπε, να ελέγξει κάτι. Αφησε όμως τα κλειδιά πάνω στη μηχανή και κάποιος άγνωστος την έκλεψε, μαζί με τα συνοδευτικά της έγγραφα. H μοτοσικλέτα εντοπίσθηκε, έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις, την επόμενη ημέρα στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Σάμου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΡΥΠΩΝ

Παραμένει ανεκμετάλλευτο

Ανεκμετάλλευτο μένει ένα από τα πιο μεγάλα όπλα για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Ρύπων, καθώς όπως φαίνεται από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δόθηκαν πολύ περισσότερες άδειες εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Στην Ελλάδα, κατανεμήθηκαν το 2005 71.135.034 άδειες σε 141 εγκαταστάσεις (μία άδεια αντιστοιχεί σε έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα), ενώ οι πραγματικές εκπομπές ανέρχονταν σε 71.033.294. Παρότι οι άδειες δόθηκαν «γενναιόδωρα», ωστόσο, όπως καταγγέλλει η WWF Ελλάς, η ΔΕΗ A.E. κατάφερε να υπερβεί τις εκπομπές σε εννέα από τις 29 εγκαταστάσεις κατά 20%.

ΣΠΕΙΡΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Εκλεβαν οικοδομικά υλικά

Σπείρα που διέπραττε κλοπές οικοδομικών υλικών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ανω Λιοσίων. Συνελήφθησαν δύο 34χρονοι και ένας 44χρονος, ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ενώ αναζητείται τέταρτος συνεργός τους. Οι δράστες συνελήφθησαν τη στιγμή που αφαιρούσαν υλικά από νεοανεγειρόμενη οικοδομή στα Λιόσια. Οπως προέκυψε, τους τελευταίους μήνες διέπραξαν σωρεία κλοπών, αφαιρώντας υλικά, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων είχαν αφαιρέσει διάφορα υλικά από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Μάνδρα, ενώ το τελευταίο δίμηνο είχαν αφαιρέσει καλώδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου για συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ

Πορεία προς το υπ. Παιδείας

Συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11.30 π.μ. τα μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ), προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας προς όσους έχουν προβλήματα όρασης. Συγκεκριμένα στις 11 π.μ. τα μέλη της ΕΟΤ θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Σωκράτους και Βερανζέρου 31 και στη συνέχεια θα κινηθούν προς το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας όπως τονίζουν «τα αυτονόητα» ώστε μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή