ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΕ Ι.Χ.

Τραυματίσθηκαν ελαφρά εννέα μαθητές

Εννέα παιδιά τραυματίσθηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο χθες, καθώς, λίγο πριν από τις 9 π.μ., το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με I.X. στη συμβολή των οδών Ζαμάνου και Ξάνθου στη Γλυφάδα. Συνεπεία της σύγκρουσης, το λεωφορείο ανετράπη, αλλά, ευτυχώς, δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από τις αρχές του σχολικού έτους μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 4.798 σχολικά λεωφορεία και 2.052 μισθωμένα για μεταφορά μαθητών οχήματα και βεβαιώθηκαν 691 παραβάσεις.

ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ ΣΟΥΛΙΟΥ

Καταφύγιο από τον χειμώνα

Ετοιμο αναμένεται να είναι τον ερχόμενο χειμώνα το καταφύγιο όπου θα βρίσκουν άσυλο και τροφή τα άγρια άλογα της Λάκκας Σουλίου. Οπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Διεύθυνση Ειδικών Εργων Αναβάθμισης Περιοχών ολοκλήρωσε τη μελέτη για την κατασκευή στεγάστρων, χώρων αποθήκευσης τροφής, δεξαμενών νερού κ.ά. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλογιάννη, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, ενώ την έκταση όπου θα κατασκευαστεί θα υποδείξει ο δήμος Σελλών Ιωαννίνων. Οπως είπε ο ίδιος, στόχος είναι να μην επαναληφθεί το θλιβερό φαινόμενο των περασμένων χρόνων, εκατοντάδες άλογα να πεθαίνουν μην αντέχοντας το δριμύ ψύχος και την έλλειψη τροφής.

ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στην υγεία των παιδιών διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και το δίκτυο των Δημοτικών Ιατρείων για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα στηθεί στον χώρο των εκδηλώσεων μια «Παιδοϊατρούπολη» για τους μικρούς Αθηναίους, οι οποίοι μέσα από το παιχνίδι θα μπορούν να μάθουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη σωστή διατροφή και την ομαλή ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εξετάσεις από παιδιάτρους, ορθοπεδικούς και οδοντιάτρους των Δημοτικών Ιατρείων.

23ος ΓΥΡΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δηλώστε συμμετοχή

Σε όλα τα ΚΕΠ, τους χώρους, τα γραφεία και τα περίπτερα του Οργανισμού και Αθλησης του δήμου της Αθήνας θα μπορούν οι Αθηναίοι να δηλώνουν συμμετοχή στον 23ο Γύρο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου. Οι εγγραφές ήδη άρχισαν και για τον λόγο αυτό ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους πολίτες πως δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνει ο ONA έχουν όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

«ΣΕΙΣΜΟΣ» ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ

Ασκηση ετοιμότητας

«Η προετοιμασία είναι το κλειδί και η ετοιμότητα το πρώτο βήμα». Με το σύνθημα αυτό, πυροσβέστες, αστυνομικοί, άνδρες της ΕΜΑΚ, τροχονόμοι, ασθενοφόρα, υδροφόρες και ομάδες διάσωσης έδωσαν την εκκίνηση στην άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστροφής σχολικού κτιρίου από σεισμική δόνηση. Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί για 6η συνεχόμενη χρονιά στον δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών. Το φετινό σενάριο αντισεισμικής προστασίας περιελάμβανε πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα μετά την κατάρρευση του σχολείου, εγκλωβισμό εκπαιδευτικού και τη δημιουργία υποδομών διαβίωσης σε ανοιχτούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή