ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΕΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗ

Απεργία δικηγόρων την προσεχή Δευτέρα

Νεκρώνουν τα δικαστήρια της χώρας τη Δευτέρα, αφού 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης. Σημείο αιχμής για άλλη μια φορά θεσμικά κυρίως αιτήματα, βασικότερα εκ των οποίων η ολοκλήρωση της κάθαρσης στη Δικαιοσύνη αλλά και η ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων μέσω της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων.

ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΣτΕ: «Ναι» στη νέα πτέρυγα

Επιτρέπει το Συμβούλιο της Επικρατείας την ανέγερση νέας πτέρυγας και την ανακατασκευή της ήδη υπάρχουσας ανατολικής πτέρυγας στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι. Το Ε΄ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου απέρριψε (απόφαση 1440/06) αίτηση 52 κατοίκων της περιοχής, που ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική άδεια του υπουργείου Πολιτισμού για την κατασκευή νέας πτέρυγας στη Σχολή, η οποία ας σημειωθεί έχει χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης. Το ΣτΕ έκρινε ότι η προσθήκη αυτή «δεν επηρεάζει κατά τρόπο ανεπίτρεπτο τη μορφή και τη συμμετρία του υπάρχοντος κτιρίου».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων

«Καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής – Αρωγή θυμάτων» είναι το θέμα συνεδρίου που διοργανώνει στη Ρόδο αύριο η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, στο οποίο θα λάβουν μέρος 170 εισαγγελείς, θα κηρύξει ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο πρόεδρος της Ενωσης, κ. Σωτ. Μπάγιας, επισήμανε ότι «το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων έχει λάβει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις».

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Πρόστιμα 7.700 ευρώ

Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Νομαρχία Αθηνών σε σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, καταστήματα εστίασης, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.Υπεύθυνοι είκοσι επιχειρήσεων παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας επέβαλε συνολικά πρόστιμα 7.700 ευρώ.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΣ

Διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή

Διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή προέκυψε χθες στη Ρόδο για το εάν θα πρέπει να προφυλακισθούν ο ανθυπαστυνόμος και ο αστυφύλακας που κατηγορούνται για τον βιασμό 29χρονης Βουλγάρας μέσα στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος του νησιού. O εισαγγελέας πρότεινε να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι με καταβολή εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ, ενώ ο ανακριτής ζήτησε την προφυλάκισή τους. H τελική απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Μπαζάρ στη Νέα Ερυθραία

Ενα νοερό ταξίδι στην Ασία και τις χώρες του Ειρηνικού ωκεανού υπόσχονται οι πρεσβείες της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Ινδονησίας, της Ιαπωνίας, της Κορέας, του Πακιστάν, των Φιλιππίνων και της Ταϋλάνδης σε όσους επισκεφθούν το μπαζάρ που διοργανώνουν στις 3 Ιουνίου στη Νέα Ερυθραία (οδός Φρύνης 24). Οπως έγινε και πέρυσι όλα τα έσοδα του μπαζάρ θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Τμήμα «κλειστόν» απόψε

Κλειστό θα παραμείνει τμήμα της Αττικής οδού από σήμερα στις 11 το βράδυ έως στις 5 ξημερώματα του Σαββάτου από τον κόμβο της λεωφόρου Κύμης έως και τον κόμβο της λεωφόρου Πεντέλης, στο ρεύμα προς αεροδρόμιο προκειμένου να τοποθετηθούν ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή