Τα συντροφικά τα μαχαιρώματα

Τα συντροφικά τα μαχαιρώματα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ηθικής τάξεως για το ΠΑΣΟΚ θέτει ο ιατρός Βασίλης Τράπαλης, ιδρυτικό, στέλεχος από το 1975, συνδικαλιστής στον ιατρικό χώρο, πρόεδρος σε ιδρύματα τρεις τετραετίες, μεταξύ των πρώτων δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, δήμαρχος Νικαίας επί δύο τετραετίες. Ο κ. Τράπαλης θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Οπως δήλωσε χθες στην «Κ» στενός του συνεργάτης, η απόφαση ελήφθη «μετά από βρώμικες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις εις βάρος του τόσο από τοπικά όσο και από κορυφαία στελέχη του κινήματος, που κορυφώθηκαν με ένα άκρως εκβιαστικό “στημένο” δημοσίευμα». Η δημοτική παράταξη του Β. Τράπαλη είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο. Μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Νίκαια «ανεκάλυψε» ξαφνικά τον ηθοποιό κ. Λάκη Κομνηνό τον οποίο εμφάνισε, χωρίς τελική επιτυχία, ως «καλό χαρτί για τον δήμο». Δυο δημοσκοπήσεις έδωσαν τον Β. Τράπαλη πρώτο με διαφορά, αλλά κάποιοι είχαν ακόμη αντιρρήσεις. Ο κ. Τράπαλης πρότεινε -με έγγραφο του συνδυασμού- τη διενέργεια έρευνας και αμέσως εκλήθη από τον κ. Αλ. Παπαδόπουλο και την κ. Μιλένα Αποστολάκη (έχει αναλάβει τα δημοτικά της Β΄Πειραιώς) σε συνάντηση στο «Κινγκ Τζορτζ». Κι ενώ άλλα περίμενε να ακούσει, ο κ. Παπαδόπουλος του ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε ως υποψήφια την κυρία Δήμητρα Μόσχου, βιοτέχνη, δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό Τράπαλη!

– Τη γνωρίζετε; ρώτησε ο Β. Τράπαλης

– Βεβαίως, τη συνάντησα χθες! απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος, αιφνιδιάζοντας τον γιατρό, που απάντησε ως εξής.

– Εντάξει, δε με θέλετε, αλλά παραμένω μέλος του ΠΑΣΟΚ και… παρακαλώ να… παρακαλέσετε τον κ. Φασούλα μήπως και θελήσει να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του στον Πειραιά ή να με βάλετε υποψήφιο όπου θέλετε!

Μετά λίγη ώρα, ανακοίνωνε στον συνδυασμό του τα καθέκαστα και λάμβανε την εντολή «να μην ακούσει κανένα και να κατέβει».

Χθες, υπήρξε δημοσίευμα που εμφάνιζε τον κ. Τράπαλη να συμφωνεί περί της κ. Μόσχου και «να ζητεί ως αντάλλαγμα μια θέση στο ψηφοδέλτιο Φασούλα»! Επικοινωνήσαμε αργά χθες με τον κ. Τράπαλη, ο οποίος επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ και δήλωσε ότι «μετά την απροκάλυπτη εις βάρος του απειλή και την προσπάθεια μειώσεως του ήθους και του κύρους του, σηκώνει το γάντι και θα είναι παρών στις εκλογές, όπως το είχε εξαρχής αποφασίσει». Ο κ. Τράπαλης χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί «ψηφοδελτίου Φασούλα» λέγοντας: «Είναι δυνατόν; Τρεις τετραετίες από τους πρώτους δημοτικούς συμβούλους στον Πειραιά, δήμαρχος στη Νίκαια οκτώ χρόνια, τρεις τετραετίες στα δημοτικά πράγματα της πόλης και θα παρακαλέσω; Ποιος παρακάλεσε ποιον; Μετά την αήθη εις βάρος μου συμπεριφορά, έξω από κάθε δημοκρατικούς κανόνες και επειδή παραμένω αμετακίνητος σε θέματα ήθους και αρχών, τα οποία θέλω να κληρονομήσω στα παιδιά μου, δηλώνω ότι σηκώνω το γάντι και ότι θα είμαι παρών στις εκλογές». Με το μέρος του Β. Τράπαλη έχει ταχθεί ήδη το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ στη Νίκαια, ενώ έχουν προσχωρήσει και σύμβουλοι από την Αριστερά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή