Η ώρα του «Everything»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίνοντας από το γεγονός ότι οι πλακατζήδες Λιθουανοί που δηλώνουν υπεραισιόδοξα… «We are the winners of Eurovision», όπως και η πρωτοεμφανιζόμενη Αρμενία, πέρασαν στον τελικό, αντίθετα με το Βέλγιο ή την Κύπρο, δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν οι διαθέσεις των ανά την Ευρώπη τηλεθεατών που θα αναδείξουν τον νικητή της Eurovision 2006 (ΝΕΤ, σήμερα, 22.00), που θα ανοίξει με την εμφάνιση της Ελενας Παπαρίζου, περυσινής νικήτριας με το «My number one». Μέχρι και χθες το μεσημέρι, στα στοιχήματα η Ελλάδα ερχόταν πρώτη, αν και με μικρότερη απόδοση (4,6/1 από 3,6/1), σε απόσταση αναπνοής η Σουηδία (4,8/1), με 7,6/1 η Βοσνία – Ερζεγοβίνη με τραγούδι… ντουμπλ φας του προπέρσινου της Σερβίας – Μαυροβουνίου, η Ρουμανία (7,2/1), με τις ίδιες πιθανότητες Φινλανδία και Ρωσία (12,5/1), κατόπιν Μ. Βρετανία (18/1), Γερμανία (17,5/1), Νορβηγία (27/1), ενώ τελευταίο ερχόταν το Ισραήλ (459/1). Σε «πηγαδάκια» στο Ιντερνετ έγινε λόγος για όχι καλή απόδοση ήχου στα πρώτα δέκα τραγούδια του ημιτελικού, που ενδεχομένως επηρέασε τη βαθμολογία των χωρών που προκρίθηκαν.

Μέχρι και 20 φορές μπορούν οι τηλεθεατές του τελικού της Eurovision 2006 (ΝΕΤ, σήμερα, 22.00) να ψηφίσουν το ή τα τραγούδια που επιθυμούν στους αριθμούς 90 1111 006, προσθέτοντας τα δύο ψηφία της σειράς εμφάνισης της χώρας (χρέωση 1,18 ευρώ) ή με SMS στο 4525 (1,19 ευρώ με ΦΠΑ), γράφοντας Ε και χωρίς κενό τον αριθμό σειράς εμφάνισης. Το σύνθημα θα δώσει η Νάνα Μούσχουρη, αναποδογυρίζοντας την καρδιόσχημη κλεψύδρα. Ολες οι ψήφοι θα συγκεντρωθούν (μέσω των εθνικών τηλεφωνικών υπηρεσιών) σε κεντρικό σύστημα ελέγχου στην Κολωνία για επεξεργασία και καταμέτρηση. Δεν επιτρέπεται ψήφος στη χώρα από την οποία καλείτε, ακόμη και εάν διαθέτετε ξένο αριθμό κινητού. Ψηφίζουν οι χώρες του τελικού, όσες αποκλείστηκαν προχθές αλλά και η Σερβία – Μαυροβούνιο, παρ’ όλο που έχει αποσύρει τη συμμετοχή της.

«Ζήστε τον μύθο»

Στον ρυθμό του διαγωνισμού μπαίνει από τις 19.00 η ΝΕΤ που, όπως όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις που αναμεταδίδουν τον διαγωνισμό, θα προβάλει το 25άλεπτο ντοκιμαντέρ «Ζήστε τον μύθο», σκηνοθεσίας Π. Τσιροζίδη. Οι Μ. Θεοδωράκης, Νάνα Μούσχουρη, Κ. Γαβράς, Δ. Νανόπουλος, Δ. Μυταράς, Β. Βασιλικός, Γ. Χωραφάς και οι ολυμπιονίκες Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Μπεκατώρου, Δ. Ταμπάκος καταθέτουν τις απόψεις τους εμπνεόμενοι από λέξεις – έννοιες με ελληνική ρίζα που έχουν κοινή διεθνή ονομασία: αρμονία, βάπτισμα, δημοκρατία, έρωτας, θέατρο, μαγεία, νοσταλγία, Ολυμπιάδα, πάθος, ρυθμός, φιλοξενία, ωδή κ.ά. Αφιερώματα στον διαγωνισμό παρουσιάζουν αύριο «Press» (ΝΕΤ, 12.30) με τον Κ. Ζούλα, «42 λεπτά με τη Μάρα Ζαχαρέα» (Mega, 13.00), το μεσημβρινό δελτίο του Star και έκτακτες εμφανίσεις κουτσομπολίστικων εκπομπών.

Με θετικές εντυπώσεις στο εξωτερικό, λαμπερό Σ. Ρουβά και διαβασμένους τους Γ. Καπουτζίδη, Ζέτα Μακρυπούλια στον ρόλο σχολιαστών, τον προχθεσινό ημιτελικό στη ΝΕΤ είδαν 1.932.000 τηλεθεατές (τηλεθέαση 20,9%, μερίδιο επί των ανοικτών τηλεοράσεων 48,3%) σύμφωνα με την AGB. Ειδικά στο τέταρτο (00.00-00.15) ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, περίπου 6 στους 10 (μερίδιο 60,2%) τηλεθεατές έβλεπαν Eurovision.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή