ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ «ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ»

Προσφυγή περιοίκων στο ΣτΕ για να μην κατεδαφιστεί

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητούν την παύση κατεδάφισης του κτιρίου της «Κολούμπια», κατέθεσαν κάτοικοι του Περισσού. Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ιστορικό μνημείο το οποίο πρέπει να κηρυχθεί διατηρητέο.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Νέος πρύτανης ο κ. Ι. Γεροθανάσης

Νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εξελέγη ο κ. Ιωάννης Γεροθανάσης. Ελαβε 566 ψήφους έναντι 368 του κ. Φίλιππου Πομώνη. O κ. Γεροθανάσης διαδέχεται στον πρυτανικό θώκο τον κ. Γεώργιο Δήμου. Νέοι αντιπρυτάνεις εξελέγησαν η κ. Στέλλα Αγνάντη και ο κ. Χρήστος Μασσαλάς.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ομολόγησε νεαρός

Ενας 25χρονος είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της δολοφονίας του ζωγράφου Παναγιώτη Κοροβέση, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός, με 32 τραύματα από μαχαίρι, μέσα στο ατελιέ του στην οδό Καρνεάδου 39, στο Κολωνάκι στις αρχές Απριλίου. O νεαρός ομολόγησε την πράξη του. Οπως είπε στους αστυνομικούς, γνωρίστηκε με το θύμα στην πλατεία Κουμουνδούρου και πήγαν μαζί στο ατελιέ. Εκεί, έπειτα από διαφωνία, το θύμα τον απείλησε με ένα δίκαννο, ο νεαρός αντέδρασε, τον αφόπλισε και τον δολοφόνησε με μαχαίρι που βρήκε στο δωμάτιο.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗ

Λεία μία κασετίνα με 20.000 ευρώ

Ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής της εταιρείας WACKENHUT σημειώθηκε χθες στις 11 π.μ. έξω από το σούπερ μάρκετ CARREFOUR στη λεωφόρο Αθηνών 95-97, στον Κολωνό. Αγνωστος, ο οποίος φορούσε καπέλο και γυαλιά ηλίου, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τον συνοδηγό της χρηματαποστολής, τη στιγμή που αυτός κατευθυνόταν προς μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών για να το ανεφοδιάσει με χρήματα και αφαίρεσε μία κασετίνα με 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του και διέφυγαν. Λίγο μετά τη 1 μ.μ. δύο άγνωστοι λήστεψαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Πεισιστράτους 36, στην Καλλιθέα, και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Κατά μη κρατικών ΑΕΙ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες περίπου 300 φοιτητές που συγκροτούν το Πανελλήνιο Συντονιστικό AEI (πρόσκεινται στο KKE). Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Παιδείας, διαδηλώνοντας κατά της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι παρατάξεων που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, σε συνέντευξη Τύπου, έκαναν λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων. «O αγώνας θα συνεχιστεί κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Παράλληλα οι φοιτητικοί σύλλογοι θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων», ανέφερε στην «K» ο εκπρόσωπός τους κ. Δημήτρης Γράψας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε Μαστοροχώρια, Ολυμπία, Αγ. Ορος

Ο Δήμος Μαστοροχωρίων στην Ηπειρο, τα όρη Τζουμέρκα, οι Καλαρρύτες, το Δασικό Χωριό Κέδρος, η Αρχαία Ολυμπία και το Αγιον Ορος είναι ορισμένες από τις περιοχές της χώρας όπου η μη κυβερνητική οργάνωση ΠΕΕΠ (Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) θα υλοποιήσει φέτος το καλοκαίρι δράσεις εθελοντικής εργασίας. Οι συμμετέχοντες θα βοηθήσουν, μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση πετρόκτιστων κτιρίων, την κατασκευή πινακίδων και τη διάνοιξη μονοπατιών. Τα προγράμματα διαρκούν 15 ημέρες, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 17 ετών και άνω. (Πληροφορίες: 2103825506)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή