Τουρκική φιλοξενία για Ελληνες μαθητές

Τουρκική φιλοξενία για Ελληνες μαθητές

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η παιδική ανεμελιά και τα παιχνίδια δίπλα στο κύμα αποτελούν καθώς φαίνεται «αντίδοτο» στις κατά καιρούς ελληνοτουρκικές εντάσεις.

Το φετινό καλοκαίρι, που λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη γειτονική χώρα αρκετοί προβλέπουν ότι δεν θα είναι απ’ τα καλύτερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μαθητές από τις δύο χώρες είναι έτοιμοι να απολαύσουν τα καλά της συνύπαρξης σε παραλίες και των δύο χωρών.

Το πρώτο βήμα για τα παιδιά έκανε πριν από δύο καλοκαίρια η Ελλάδα, φιλοξενώντας σε κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής μαθητές από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας. Προχθές, στη συνάντηση του νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παν. Ψωμιάδη και του δημάρχου του Πέραν κ. Αχμέτ Μισμπαχντεμιρκάν έγινε γνωστό ότι ο Δήμος του Πέραν θα φιλοξενήσει -για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός επιτυχημένου προγράμματος- μαθητές από την Ελλάδα.

Οι Ελληνες μαθητές, 25 στον αριθμό με τέσσερις συνοδούς ηλικίας 15-17 ετών, στα τέλη Ιουνίου θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις παραθαλάσσιας κατασκήνωσης, περίπου δύο ώρες έξω από την Κωνσταντινούπολη την ίδια σχεδόν περίοδο που 25 μαθητές από την Τουρκία θα απολαμβάνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις παραλίες της Χαλκιδικής. Στις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις η Νομαρχία Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει συνολικά 600 παιδιά από Παρευξείνιες Χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος που διαχειρίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών και η γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού. Οπως σχολίασε μάλιστα ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Θ. Ευτυχίδης «τα παιδιά έχουν μία μοναδική ιδιότητα να ξεπερνούν τα προβλήματα των μεγάλων και να προωθούν σχέσεις που πολλές φορές ζητήματα πολιτικής εμποδίζουν τους μεγάλους να το κάνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή