Χωρίς ταξί τη Δευτέρα (και) για τη ζώνη

Χωρίς ταξί τη Δευτέρα (και) για τη ζώνη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα ταξί της Αττικής την προσεχή Δευτέρα, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Το ΣΑΤΑ αντιδρά σε διατάξεις, που αναμένεται να περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος ΚΟΚ, για τον οποίο ο διάλογος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η ένσταση των οδηγών ταξί εντοπίζεται κυρίως στην υποχρέωση χρήσης ζωνών ασφαλείας απ’ όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Αγοραίων και Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) είχαν παραδεχθεί, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Λιάπη, ότι η χρήση ζώνης ασφαλείας καθίσταται απαραίτητη με δεδομένη μάλιστα την παρουσία αερόσακου στα καινούργια αυτοκίνητα. Βέβαια, στην ανακοίνωσή του ο ΣΑΤΑ κάνει λόγο και για την εγκληματικότητα, υποστηρίζοντας ότι «η ζώνη ασφαλείας μας καθιστά ανυπεράσπιστους σταθερούς στόχους για τους εγκληματίες».

Η αναδρομική εφαρμογή του πόιντ σύστεμ, ο διπλασιασμός των προστίμων για την είσοδο στις λεωφορειολωρίδες και την απαγόρευση της επιβίβασης και αποβίβασης σε αυτές -για την οποία δεν έχει εκφραστεί επίσημη άποψη ακόμη- αποτελούν «πρόβλημα για τον κλάδο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ. Λίγες ημέρες νωρίτερα εκπρόσωποι της ΠΟΕΙΑΤΑ είχαν δηλώσει ότι έλαβαν διαβεβαίωση από τον κ. Λιάπη για την παραχώρηση κάποιων διευκολύνσεων σχετικά με την είσοδο στις λεωφορειολωρίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή