ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεγκτές δέχθηκαν επίθεση στη λαχαναγορά

Μόνο με συνοδεία αστυνομικών θα ξαναπλησιάσουν τη λαχαναγορά του Ρέντη οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά, μετά τον προπηλακισμό δύο υπαλλήλων από ομάδα εμπόρων της λαχαναγοράς στις 24 Μαΐου κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ελέγχου. H Νομαρχία Πειραιά έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά ενός εμπόρου αλλά και κατά παντός υπευθύνου για τα θλιβερά επεισόδια, ενώ όπως αναφέρει στην «K» ο αντινομάρχης Πειραιά κ. Σταύρος Μαρκάτος, για να συνεχιστεί το έργο των ελεγκτών έχει ζητηθεί η προστασία της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάτο, η παρουσία των δύο υπαλλήλων της Νομαρχίας προκάλεσε την οργή ομάδας εμπόρων της λαχαναγοράς, οι οποίοι όχι μόνο εκτόξευσαν ύβρεις εναντίον τους, αλλά τους επιτέθηκαν και σωματικά. «Αρχισαν να εκστομίζουν χυδαίες εκφράσεις, λέγοντάς τους να φύγουν, να πάνε αλλού για ελέγχους, ενώ τους έσπρωχναν βίαια με αποτέλεσμα οι ελεγκτές να πέσουν κάτω. Οι άνθρωποι φοβήθηκαν πολύ», λέει χαρακτηριστικά. Φυσικά, δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση των ελέγχων. «Αλλά δεν μας πτοούν τέτοια γεγονότα. Εχουμε ζητήσει τη συνδρομή και του εισαγγελέα και της αστυνομίας», σημειώνει ο ίδιος.

Για «νταήδες της αγοράς», για τους οποίους «η ασυδοσία και η αισχροκέρδεια αποτελούν τρόπο ζωής» έκανε λόγο ο νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας, ο οποίος κάλεσε τους «σοβαρούς επιχειρηματίες» να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες.