«Ετοιμοι για την ηλεκτρονική κάρτα υγείας»

«Ετοιμοι για την ηλεκτρονική κάρτα υγείας»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία για την εφαρμογή ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας», τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Συνήγορος της Υγείας, με θέμα «Ιατρικό απόρρητο, πληροφορίες που αφορούν προσωπικά δεδομένα, ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος και αρχεία νοσοκομείων». Οπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος «η τήρηση του ιατρικού απορρήτου, των προσωπικών δεδομένων, του ιατρικού φακέλου και των αρχείων των νοσοκομείων εξασφαλίζεται με την υιοθέτηση της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας, με αυστηρούς κανόνες πρόσβασης και διαχείρισης και με πρώτιστο στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατά την ομιλία του εξήρε το έργο του Συνήγορου του Πολίτη, τονίζοντας ότι «εγγυάται στην πράξη τη δημοκρατική καινοτομία που χρειάζεται το πολίτευμά μας. Δίνει οξυγόνο στην κοινωνία των πολιτών από τον σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Συνήγορο της Υγείας, η θέσπιση του οποίου αποτέλεσε μία από τις πρώτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας, και που εντάσσεται στην ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του πολίτη». Οπως είπε, είναι ένας πρωτοποριακός νέος θεσμός που κατοχυρώνει τα δικαιώματα των πολιτών στον χώρο της Υγείας και καταδεικνύει τις ευθύνες των αρμοδίων σε περιπτώσεις ιατρικού λάθους, κακής εξυπηρέτησης, μη τήρησης των αρχών της διαφάνειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή