Η Ε.Ε. βαθμολογεί την ανθρωπιά μας

Η Ε.Ε. βαθμολογεί την ανθρωπιά μας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εστω και αν «το άμεσο μέλλον δεν διαγράφεται ρόδινο», ικανοποιημένη έμεινε από τη βούληση που επιδεικνύει η χώρα μας για την καταπολέμηση του εμπορίου των γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση και για την προστασία των μεταναστριών η οκταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετείχαν και οι Ελληνίδες ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα, Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτη και Κατερίνα Μπατζελή. Σκοπός της επίσκεψης αυτής -και των επαφών με συναρμόδιους φορείς- ήταν να αξιολογηθούν τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας γι’ αυτές τις γυναίκες όπως και για το εμπόριο ανθρώπων γενικότερα. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης στο Ιονικό Κέντρο Πλάκας με οργανώσεις γυναικών, ενώσεις μεταναστών και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση του εμπορίου ανθρώπων. Τα μέλη της έλαβαν μέρος σε συνεδρίαση της Βουλής από κοινού με τη Διακομματική Επιτροπή για τη Μεταναστευτική Πολιτική, την Επιτροπή για την Ισότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα -νόμιμων και παράνομων- μεταναστών, που δημιουργήθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και ότι τόσο η νομοθεσία της όσο και τα νέα μέτρα που βρίσκονται υπό επεξεργασία αποτελούν σταθερές ενδείξεις για τη δέσμευσή της και για την πολιτική βούληση που επιδεικνύει.

Στις προτάσεις της αντιπροσωπείας είναι η άμεση καθιέρωση μιας ευρωπαϊκής τηλεφωνικής γραμμής, στην οποία θα μπορούν να καταφεύγουν για βοήθεια τα θύματα του trafficking, η ενθάρρυνση και η στενότερη συνεργασία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της ενεργού κοινωνίας με θεσμικά ιδρύματα και δημόσιες υπηρεσίες, όπως και η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις ευθύνης – όπως στα εθνικά κοινοβούλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή