Υπερ-μαραθώνια απολογία Βαβύλη

Υπερ-μαραθώνια απολογία Βαβύλη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για τη δράση του στα Ιεροσόλυμα, τη σχέση του με τον πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, τη δράση του στην Ιταλία καθώς και στην Ελλάδα, τις σχέσεις του με ισραηλινές αρχές αλλά και με μυστικές υπηρεσίες, έδωσε κατά πληροφορίες ενώπιον του 5ου τακτικού ανακριτή ο Απόστολος Βαβύλης.

Ο «άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», ο οποίος πριν από περίπου δύο μήνες καταδικάστηκε από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση επτά ετών για διακίνηση ναρκωτικών, παρέμεινε επί σχεδόν δώδεκα ώρες στο ανακριτικό γραφείο απαντώντας στις ερωτήσεις του τακτικού ανακριτή, ενώ του υπέβαλε και το απολογητικό του υπόμνημα, με το οποίο αρνείται ωστόσο όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, εκ των οποίων οι τέσσερις κακουργηματικές. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, αδίκημα το οποίο αφορά τις σχέσεις του με μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, καθώς και για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως, άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση, αδικήματα τα οποία αφορούν στη σύσταση του μη κερδοσκοπικού σωματείου Magna Greacia. O Απόστολος Βαβύλης φέρεται μαζί με τον απόστρατο αξιωματικό και συγκατηγορούμενό του Γ. Τριανταφυλλάκη ως ιδρυτικό μέλος του σωματείου. Περαιτέρω, ο Βαβύλης βαρύνεται και με τα πλημμεληματικά αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, κλοπής και απρόκλητης έργω εξύβρισης που άπτονται της δράσης του για την ανάδειξη του πατριάρχη Ειρηναίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ο Απόστολος Βαβύλης ενέμεινε στη γραμμή που έχει υιοθετήσει από την ημέρα της σύλληψής του. Οτι δηλαδή εκτελούσε εντολές έχοντας την πεποίθηση πως επιτελούσε «εθνικό καθήκον», όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει την ημέρα της έκδοσής του στην Ελλάδα. Ο Απόστολος Βαβύλης φέρεται να επανέλαβε τις αιτιάσεις του περί παρεξήγησης των κινήτρων και της δράσης του, ισχυριζόμενος ότι συνέτρεχαν λόγοι εθνικής ασφάλειας και η παρουσία του στα Ιεροσόλυμα δεν ήταν αποτέλεσμα δικής του πρωτοβουλίας αλλά στήριξης άλλων προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος του πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

Κατά πληροφορίες, ο Απόστολος Βαβύλης, πέραν της δικής του εξήγησης ως προς τη δράση και τα κίνητρα των πράξεών του, αμφισβήτησε επί της ουσίας όλο το κατηγορητήριο λέγοντας μάλιστα πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή