ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

Αχαλίνωτο πάθος ή εις βάρος του σκευωρία;

Δύο πειθαρχικές διώξεις έχει ασκήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας σε βάρος του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου. Η μία αφορά το αδίκημα της παιδεραστίας, ωστόσο η εκδίκασή της έχει ανασταλεί -βάσει του κώδικα των δικηγόρων- μέχρι να εκδοθεί απόφαση του ποινικού δικαστηρίου. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο δικηγόρος φέρεται να συνευρέθη με ανήλικο αγόρι το οποίο συνάντησε σε μπαρ, όπου ο δικηγόρος είχε πάει με φίλους για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Η έτερη δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του «επειδή υπό το κράτος αχαλίνωτου πάθους για προβολή και διαφήμιση, χειροδίκησε εις βάρος πολίτη της Βέροιας». Ο ίδιος, πάντως, ο δικηγόρος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι «η όλη υπόθεση είναι μια σκευωρία σε βάρος του με στόχο την επαγγελματική, ηθική και κοινωνική του εξόντωση».

4,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Σύνηθες, λένε οι σεισμολόγοι

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στις 12.41 το μεσημέρι στον Κορινθιακό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 170 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ναυπάκτου. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, συνηθισμένο για τα σεισμικά δεδομένα της περιοχής.

«ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ» ΜΜΜ

«Τσουχτερό» πρόστιμο από σήμερα

Εξήντα φορές το αντίτιμο του εισιτηρίου θα καλούνται να καταβάλλουν από σήμερα όσοι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών εντοπίζονται να μην έχουν ακυρώσει το εισιτήριό τους. Το πρόστιμο για τους «λαθρεπιβάτες» αυξάνεται κατά 50% (έως τώρα ήταν το 40πλάσιο της αξίας του εισιτηρίου), ενώ εντείνονται οι έλεγχοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

417 καθηγητές σε μόνιμη θέση

Ανακοινώθηκαν χθες οι διορισμοί 417 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως μονίμων, πλέον των 4.174 διορισμών που ανακοινώθηκαν αρχές Αυγούστου. Ολοι οι διορισθέντες οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που τοποθετούνται σήμερα ή τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου. Τα ονόματα των διορισθέντων δημοσιεύονται στο www.kathimerini.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Σε θέματα τηλεϊατρικής

Ελλάδα – Βουλγαρία «Συμμαχία στη Διασυνοριακή Υγεία». Μέσα στους επόμενους 9 μήνες πρόκειται να υλοποιηθεί το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας ανάπτυξης τηλεϊατρικών και τηλεϋγειονομικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος Interreg III. Το πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής Υπηρεσίας κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη Βουλγαρία» βασίζεται στον συνδυασμό της κινητής τηλεφωνίας και του Ιντερνετ για την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα, όπως αρθρίτιδα, άσθμα, διαβήτη, επιληψία, καρδιακά νοσήματα, υπέρταση, μακροχρόνια φροντίδα ορθοπαιδικών επεμβάσεων, αντιμετώπισης του καρκίνου κ.ά.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Πυρπόλησαν περιπολικό

Περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αυλώνα πυρπόλησαν χθες το απόγευμα άγνωστοι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το περιπολικό βρισκόταν εκεί για μεταγωγή κρατουμένου, όταν οι άγνωστοι έριξαν κάτω από αυτό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, έβαλαν φωτιά και απομακρύνθηκαν τρέχοντας. Το όχημα υπέστη υλικές ζημιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή