Διαμάχη δικαστών – δικηγόρων

Διαμάχη δικαστών – δικηγόρων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Γαρούφα κατά την τελετή υποδοχής των νέων δικηγόρων. Στις δηλώσεις του ο κ. Γαρούφας τοποθετείτο επί διατάξεως νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης περί συμμετοχής των δικηγόρων στην επιθεώρηση των δικαστηρίων.

Η εν λόγω διάταξη είχε αποτελέσει πεδίο διαμάχης μεταξύ δικηγόρων και δικαστών καθώς οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι η ψήφιση μιας τέτοιας διάταξης θα τους καθιστούσε ευάλωτους σε επιδιώξεις δικηγόρων, ιδιαίτερα στους επαρχιακούς δικηγορικούς συλλόγους.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Γαρούφας είχε κατηγορήσει το Δ. Σ. της Ενωσης ισχυριζόμενος ότι όσοι αντιδρούν στη θέσπιση της διάταξης «θα είναι υπεύθυνοι για τη διαιώνιση της διαφθοράς και της διαπλοκής» και έκανε λόγο για «συντεχνίες στους κόλπους των δικαστικών ενώσεων».

Από την πλευρά της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι Ελληνες δικαστές τιμούν τον θεσμικό ρόλο και τους αγώνες των δικηγόρων για ανεξάρτητη και θεσμικά κατοχυρωμένη Δικαιοσύνη. Δηλώσεις όμως όπως αυτές του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πυροδοτούν χωρίς αποχρώντα λόγο, κλίμα έντασης στις σχέσεις δικηγόρων και δικαστικών λειτουργών και βρίσκουν αντίθετους όχι μόνο τους δικαστές και τους εισαγγελείς αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων τους οποίους θεωρούμε συνεργάτες και συλλειτουργούς στην απονομή του Δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή