ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα απεργιακά αιτήματα είναι προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μισθολογική αναβάθμιση με νέο μισθολόγιο και καταβολή επιδομάτων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (στις 11 π. μ.) συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Υγείας.

ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

«Φάρσα ήθελα να κάνω»

Κατηγορούμενος για απόπειρα σωματεμπορίας και πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 40χρονος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς διακινούσε μέσω Διαδικτύου τη φωτογραφία 10χρονου κοριτσιού και πρότεινε σε χρήστες ερωτική συνεύρεση με αυτό, αναφέροντας ότι πρόκειται για την κόρη του. Οπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, ο συλληφθείς δεν έχει παιδιά. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι είχε «κατεβάσει» τη φωτογραφία από το Διαδίκτυο και ότι επρόκειτο για φάρσα που έκανε προς τρίτους.

ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

Κατήγγειλε βιασμό της

Τον βιασμό της από δύο αγνώστους κατήγγειλε στην αστυνομία μία 18χρονη. Οπως έγινε γνωστό, η κοπέλα ανέφερε ότι το βράδυ της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν με τον φίλο της στο Αττικό Αλσος, πλησίασαν οι δύο άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού αποβίβασαν τον νεαρό από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια οδήγησαν την κοπέλα σε ερημική περιοχή, τη βίασαν και την εγκατέλειψαν τα ξημερώματα στο σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Ξενάγηση την Κυριακή

Ανοιχτά για το κοινό θα είναι αύριο από τις 11.30 π. μ. τα τέσσερα εργαστήρια του Μουσείου Γουλανδρή – Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία σε μικρές ομάδες να ξεναγηθούν από ειδικούς επιστήμονες στο βοτανικό, το γεωλογικό, το εργαστήριο Χερσαίας ζωολογίας και το υδροβιολογικό εργαστήριο. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-80.83.289 και 210-80.15.870

ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΠΤΗΝΩΝ

Λαθροθήρες με «Λίμνες»

Συνεχίζεται η εξόντωση των μεταναστευτικών πτηνών στη Σαντορίνη, μέσω της «τοπικής παράδοσης» των «Λιμνών», δηλαδή της πρακτικής προσέλκυσης πτηνών με σκοπό τη συλλογή τους σε κλωβούς. Κατά τη διάρκεια και της φετινής φθινοπωρινής μεταναστευτικής περιόδου, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, οι λαθροθήρες, όχι μόνο τήρησαν το έθιμο, αλλά εναντιώθηκαν και στο κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που έφθασε στο νησί προκειμένου να κάνει συστάσεις για την τήρηση του νόμου. Η ΕΟΕ υπενθυμίζει ότι η χρήση κάθε μέσου προσέλκυσης με σκοπό την παγίδευση ή τη θανάτωση πτηνών απαγορεύεται τόσο από την εθνική όσο και από την κοινοτική νομοθεσία.

ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ

Προσλήψεις υπαλλήλων

Την προκήρυξη διαγωνισμού άμεσα, για την πρόσληψη 107 υπαλλήλων υποθηκοφυλακείων, από τους οποίους εννέα θα τοποθετηθούν στον Πειραιά, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, μέσα στον Δεκέμβριο έχει διασφαλισθεί η κατανομή 80 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα τοποθετηθούν άμεσα στα υποθηκοφυλακεία της χώρας, καθώς κ αι στο υποθηκοφυλακείο Πειραιά, όπου θα παραμείνουν επί 18μηνο.

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΣΕ ΚΟΛΩΝΑ

Νεκροί δύο 20χρονοι

Δύο 20χρονοι έχασαν τη ζωή τους χθες, λίγο μετά τις 2 π. μ. σε τροχαίο δυστύχημα, στην οδό Δυρραχίου 83, στα Σεπόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εκτιναχθούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να του χτυπήσει διερχόμενο ταξί.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ

Μετέφεραν 112 λαθρομετανάστες

Στα χέρια των Λιμενικών έπεσαν χθες τέσσερις διακινητές και 112 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια νότια της Σχίζας Πύλου. Οι τέσσερις διακινητές συνελήφθησαν και κρατούνται στην λιμενική αρχή Πύλου, ενώ οι 112 λαθρομετανάστες, με μέριμνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας μεταφέρθηκαν προσωρινά στον χώρο του παλαιού Δημαρχείου Πύλου. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι λαθρομετανάστες, είχαν ξεκινήσει από Αίγυπτο

ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙ…

…αποδείχθηκαν ληστές

Θύμα ληστείας έπεσε χθες στις 2 π. μ. ένας ακόμη οδηγός ταξί. Οπως κατήγγειλε, στο όχημά του επιβιβάσθηκαν στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Στρατηγού Καλλάρη, δύο αλλοδαποί. Οταν το ταξί έφθασε στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Κύμης, οι επιβάτες του ζήτησαν να σταματήσει και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν τις εισπράξεις του, περίπου 180 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή