Απόρρητα του Στρατού στο Διαδίκτυο

Απόρρητα του Στρατού στο Διαδίκτυο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διάθεση κάθε χρήστη του διαδικτύου έθεσε ένας 25χρονος απόρρητα στοιχεία του Στρατού, τα οποία διαχειριζόταν όταν υπηρετούσε ως δόκιμος αξιωματικός και πήρε μαζί του όταν απολύθηκε. Η διακίνηση των στοιχείων υπέπεσε στην αντίληψη του ΓΕΣ. Οπως διαπιστώθηκε, στο διαδίκτυο κάποιος είχε «ανεβάσει» αρχεία που περιελάμβαναν σχέδια επιστράτευσης, κίνησης μονάδων του Στρατού, καταστάσεις υπηρετούντων με ονόματα, βαθμούς και θέσεις που κατείχαν. Αμέσως έγινε καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, για να εντοπισθεί ο δράστης.

Επειτα από ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, διαπιστώθηκε ότι τα αρχεία είχαν προωθηθεί στο διαδίκτυο μέσω χρήστη με το ψευδώνυμο «xleo2». Τα αρχεία, που έφεραν το χαρακτηρισμό «απόρρητα», μπορούσε να τα δει οποιοσδήποτε, χωρίς εκείνος που τα διακινούσε να ζητά κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητήθηκε να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών, από την οποία προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για μηχανολόγο – μηχανικό, ο οποίος ζει στην Κόρινθο. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ο οποίος περιείχε τα επίμαχα αρχεία και δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τη στιγμή της έρευνας ο φορητός υπολογιστής ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, διαθέτοντας τα απόρρητα αρχεία σε άλλους χρήστες. Ο 25χρονος υπηρετούσε ως δόκιμος σε Τάγμα Επιστράτευσης μέχρι πριν από περίπου 20 ημέρες. Φεύγοντας πήρε μαζί του όλα τα αρχεία που είχε διαχειρισθεί στη διάρκεια της θητείας του. Ο εισαγγελέας Κορίνθου, στον οποίο οδηγήθηκε, άσκησε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και για διάθεση απόρρητων κρατικών πληροφοριών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή