«Εκλιπαρούσα για βοήθεια, αλλά…»

«Εκλιπαρούσα για βοήθεια, αλλά…»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αμέτοχος στα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου δήλωσε ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου και γι’ αυτό διαθέτει αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν πως 15΄ πριν από τον ξυλοδαρμό του βρισκόταν μακριά απο το πανεπιστήμιο. Τα τραύματά του, μονολότι καταπονούν ακόμη το σώμα του, επουλώνονται σταδιακά, όμως τα ψυχολογικά προβλήματα τον ταλαιπωρούν ακόμη και στον ύπνο του. «Φοβήθηκα τόσο πολύ που δεν ξέρω αν καταφέρω ποτέ να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο. Εχω σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Νιώθω ακόμη ζαλάδες, ενώ τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ, πετάγομαι στον ύπνο μου», ανέφερε μιλώντας χθες σε εκπροσώπους του Τύπου.

Σήμερα ο φοιτητής αναχωρεί για την πατρίδα του, ωστόσο δεν είναι είναι βέβαιος ότι θα επιστρέψει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως είπε, μετά το περιστατικό σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές του ενδεχομένως στην Κύπρο ή στην Αγγλία.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου υποστήριξε ότι ξυλοκοπήθηκε αναίτια. «Καθώς προχωρούσα, αντιλήφθηκα κάποιους να έρχονται προς το μέρος μου και χωρίς να μου ζητήσουν την ταυτότητα άρχισαν να με χτυπούν χωρίς λόγο. Δεν προσπάθησα ούτε να ξεφύγω, ούτε να ανταποδώσω. Με χτύπαγαν με τόση μανία που άρχισα να εκλιπαρώ για βοήθεια τους ένστολους αστυνομικούς. Οταν εκείνοι δεν έκαναν καμία κίνηση, τότε ένιωσα ότι υπήρχε ενδεχόμενο να με σκοτώσουν», είπε ο φοιτητής. Στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα εφετών εξήγησε, ότι έγινε κατ’ αντιπαράστασιν εξέταση με τους αστυνομικούς. «Ηταν μια πολύ άσχημη στιγμή όταν ήρθα αντιμέτωπος με τα άτομα που παραλίγο να με σκοτώσουν. Δεν ήθελα να τους κοιτάξω, ούτε να τους απευθύνω τον λόγο.. Εκείνοι μόνο ζητούσαν συνέχεια συγγνώμη». Επίσης, ζήτησε την τιμωρία των δραστών από τη Δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή