«Ελ. Βενιζέλος»: ταλαιπωρία εκτός… προγράμματος

«Ελ. Βενιζέλος»: ταλαιπωρία εκτός… προγράμματος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθυστερήσεις στις πτήσεις του «Ελ. Βενιζέλος» και συνακόλουθη ταλαιπωρία επιβατών προκάλεσε και χθες η απόφαση υπαλλήλων του προσωπικού ασφαλείας να απέχoυν από τα καθήκοντά τους. Από την Κυριακή το πρωί, χωρίς καμιά προειδοποίηση μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας δεν προσήλθαν στην εργασία τους, με αποτέλεσμα τα σημεία ελέγχου να λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό. Η αποχή συνεχίστηκε και χθες ενώ μέλη της Ομοσπονδίας αναφέρουν ότι δεν σκοπεύουν να προσέλθουν στην εργασία τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η ταλαιπωρία των επιβατών συνεχίζεται ανάλογα με την κίνηση των πτήσεων. Εντονότερο πρόβλημα παρατηρήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και χθες, ώρα κατά την οποία η πυκνότητα των πτήσεων είναι αυξημένη. Εως χθες το μεσημέρι συνολικά 72 πτήσεις επηρεάστηκαν και σημειώθηκαν καθυστερήσεις έως μία ώρα.

Ζήτημα ασφαλείας δεν τίθεται σύμφωνα με τον διευθυντή ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» κ. Φ. Λιανό ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι «ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία αρκεί αυτή να πραγματοποιείται σύμφωνα με κάποιους κανόνες». Τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας από την πλευρά τους έκαναν λόγο για πλημμελείς ελέγχους οι οποίοι πραγματοποιούνται από προσωπικό το οποίο έχει μόλις προσληφθεί και δεν έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 400 εργαζομένων στο αεροδρόμιο αποτελεί το βασικό αίτημα της Ομοσπονδίας που εκφράζει ανησυχία για την επερχόμενη πώληση της εταιρείας «σεκιούριτι» στην οποία εργάζονται σε ευρωπαϊκό όμιλο. Για την αποχή των εργαζομένων προσωπικού ασφαλείας η διοίκηση του «Ελ. Βενιζέλος» δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμιά ενέργεια, ως αποτέλεσμα της ανάθεσης της ασφάλειας σε ανεξάρτητη εταιρεία και όχι σε υπαλλήλους του ίδιου του αεροδρομίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή