Αβραμόπουλος: Αλλάζουν όλα στις προμήθειες

Αβραμόπουλος: Αλλάζουν όλα στις προμήθειες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε σελίδα», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτώμενος σχετικά με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας, στο οποίο διαπιστώνονται υπερτιμολογήσεις υλικών, όπως βηματοδότες, στεντς, υλικά οστεοσύνθεσης που προμηθεύονται τα ελληνικά νοσοκομεία.

Οπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, το νέο σχέδιο νόμου για τις προμήθειες «θα βάλει τέλος στην εικόνα αυτή», την οποία χαρακτήρισε «ακατάστατη και άναρχη, μέσα στους κόλπους της οποίας ήταν φυσικό να αναπτύσσονται και παρασιτικές δραστηριότητες». Και πρόσθεσε «είμαστε σε πλήρη γνώση της κατάστασης από την αρχή. Οι εντολές έχουν δοθεί». Σημειώνεται ότι στόχος του υπουργείου είναι να ψηφιστεί το σχετικό σχέδιο νόμου έως το τέλος του έτους. Σε ερώτηση σχετικά με το εάν έχουν εντοπιστεί όσοι αναπτύσσουν «παρασιτικές δραστηριότητες», ο κ. Αβραμόπουλος, υπογράμμισε «αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης».

Ενδιάμεσες εταιρείες

Στο πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας είχε αναφερθεί και ο προηγούμενος υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης, (η «Κ» έχει παρουσιάσει το συγκεκριμένο θέμα και το νέο σχέδιο νόμου) και όπως είχε αποκαλύψει, για τις υπερτιμολογήσεις χρησιμοποιούνται κυρίως ενδιάμεσες εταιρείες σε τρίτες χώρες π.χ. στην Κύπρο, πρακτική που έχει μεγάλα φορολογικά οφέλη για τους προμηθευτές και -επιπλέον- διαμορφώνει εικονικές τιμές εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Μάλιστα έχει καταγραφεί περίπτωση όπου ελληνικό νοσοκομείο έχει αγοράσει υλικό οστεοσύνθεσης σε τιμή υψηλότερη κατά 1.600% από την αρχική, με την οποία αγοράζει η κυπριακή εταιρεία που μεταπωλεί στον προμηθευτή στην Ελλάδα. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, κ. Χ. Πρωτόπαπας, ο οποίος έκανε λόγο για «παταγώδη αποτυχία της Ν.Δ. όσον αφορά στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή