Αποφυλακίζονται με όρους δύο του σκανδάλου ΜΕΒΓΑΛ

Αποφυλακίζονται με όρους δύο του σκανδάλου ΜΕΒΓΑΛ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου δυόμισι μήνες μετά την προφυλάκισή τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφυλακίζονται με διάταξη του 14ου τακτικού ανακριτή οι Παναγιώτης Αδαμόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, εκτελωνιστής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ.

Συγκεκριμένα ο 14ος τακτικός ανακριτής έκανε δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι Αδαμόπουλος και Αναγνωστόπουλος, επιβάλλοντας καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ στον καθένα, καθώς και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Το σκεπτικό της ανακριτικής διάταξης για τον Παναγιώτη Αδαμόπουλο αναφέρει ότι γίνεται δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του καθώς δεν κρίνεται ύποπτος φυγής εφόσον δεν έχει προβεί σε καμία σχετική προπαρασκευαστική ενέργεια, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων καθώς μόνο εκ της θέσεως την οποία κατείχε και από την οποία έχει πλέον παραιτηθεί θα μπορούσε να προβεί σε ανάλογες ενέργειες και τέλος κρίνεται ότι λόγω της δημοσιότητος που έχει λάβει η υπόθεση θα είναι προσεκτικός. Σημειώνεται ότι στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Αδαμόπουλος υποστήριζε επίσης ότι δεν συντρέχει η κράτησή του καθώς από τις μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εκβίασης για το οποίο κατηγορείται, καθώς επίσης και ότι δεν δύναται να συσκοτίσει την ανάκριση η οποία πλέον έχει ολοκληρωθεί.

Στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος επικαλείτο λόγους υγείας, ενώ σημειώνεται ότι ο τρίτος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, παραμένει προσωρινώς κρατούμενος καθώς δεν έχει υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή